RAZVOJ SPORTSKE INFRASTRUKTURE U HERCEG NOVOM NIJE MOGUĆ BEZ PLANOVA

RAZVOJ SPORTSKE INFRASTRUKTURE U HERCEG NOVOM NIJE MOGUĆ BEZ PLANOVA

122
0
Podijeli

Herceg Novi nema više vremena za gubljenje, nakon 15 propuštenih godina za razvoj.

Grad je u potpunoj defanzivi. Nema urbanističko-plansku dokumentaciju i nema ni dijelom razvijenu komunalnu infrastrukturu, pa ni sportsku, onako kako to treba da ima moderan i civilizovan grad, kazao je na sastanku sa sportkim radnicima sekretar za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine, Mladen Kadić.
Nova vlast je odlučila da to promijeni uz pomoć građana, poručio je Kadić i podsjetio da je u pripremi Prostorni plan posebne namjene obalnog područja Crne Gore koji obuhvata sve primorske opštine u svojim granicama koji će dati određene smjernice razvoja grada. U fazi je nacrta i uskoro će o njemu početi javna rasprava koja će trajati mjesec. Drugi, za razvoj ovog grada krovni dokument, je prostorno-urbanistički plan za koji je u pripremi tender za izbor obrađivača i biće objavljen do kraja mjeseca.
On je istakao da od sportista želi da čuje kako oni u narednom petnaestogodišnjem periodu vide razvoj sportske infrastrukture koju će koristiti sportisti, ali i rekreativci i turisti. Smatra da Herceg Novi treba da razvija infrastrukturu za bavljenje različitim vrstama sporta da bi u grad na pripreme dolazili sportisti sa različitih strana svijeta.
Predsjednik Saveza sportskih ribolovaca na moru Mladen Rostović je informisao da je njihov Savez, star 45 godina, a još je bez prostorija. U Opštini radi deset klubova koji okupljaju oko 600 sportista i rekreativaca. Imaju idejno rješenje dogradnje 30 m2 na Domu kulture u Baošićima. Smatra da bi lokacija Streliše u Kumboru bila idealna za izgradnju atletske staze, stadiona i bazena. Lokacija Solila u Igalu nije pogodna za sportske terene dok se god ne reguliše Rijeka Sutorina. Po njemu, na Luštici treba graditi samo terene za golf.
Dugogodišnji trener PVK Jadran Nebojša Ristović, založio se za izgradnju više bazena za razvoj plivačkog i vaterpolo sporta. Smatra da bi jedan 25 metarski bazen izgrađen na Rivijeri, zadovoljio potrebe grada. Bazeni bi se mogli graditi po modelu privatno javnog partnestva sa velikim investitorima kao što je Azmont.
Veteran PVK „Jadran” Petar Obradović smatra da u Herceg Novom sportska infrastruktura nije toliki problem koliki su problem ljudi koji njome upravljaju, a Marko Lučić iz istog kluba se založio za valorizaciju Savinske dubrave, izgradnju i uređenje trim staza kroz šumu,za uređenje biciklističke i trim staze trasom stare željezničke pruge ka granici sa Hrvatskom. Smatra da je neophodno da grad ima 50 metarski bazen koji bi mogao biti izgrađen kod Sportske dvorane u Igalu.
Sportski novinar Nebojša Mandić, je istakao da bi bi bilo neophodno izgraditi trim i biciklističke staze u Savinskoj dubravi i zaleđu grada. Zbog ruže vjetrova koji duvaju u Boki, zaliv ima idealne uslove za jedrenje ali je taj sport, posljednjih godina, sa izgradnjom bazena na Škveru i pretvaranjem boćarskih terena u zimovnik za jahte, potpuno potisnut. Zato je Mandić apelovao da se jedrenje obnovi jer je to sport u kome imamo jedinog olimpijca.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code