Reagovanje bućarskog kluba „Val“: Šakotić plasira neistine da bi opravdao izbor sportiste...

Reagovanje bućarskog kluba „Val“: Šakotić plasira neistine da bi opravdao izbor sportiste 2017.

15
Podijeli

Nakon što je predsjednik žirija sportskih novinara za izbor hercegnovskog sportiste 2017. godine, Zdravko Šakotić, odbacio tvrdnje boćarskog kluba „Val“ da je u izboru sportiste bilo niz nepravilnosti, te da je neko „iz sjenke“ vukao konce oko izbora, iz BK„Val“ su se oglasili novim reagovanjem upućenom Šakotiću. Prenosimo ga u cjelosti:

„Poštovani gospodine Šakotiću, čitajući Vaše saopštenje, kao i reagovanje gospodina Klasića iz Sekretarijata za društvene djelatnosti, dolazimo do zaključka da smo potpuno u pravu sa svim našim sumnjama. I u ovom Vašem saopštenju plasirate neistine da biste opravdali Vaš izbor, a kao prvo čudi nas da kao neko, što sami navodite koji ste 24 godine učestvovali u izboru sportiste grada, ne provjerite činjenice do kraja. Vaš navod da se u ligi Evrope igrala samo finalna utakmnica i to u Rijeci i da su učestvovale samo dvije ekipe su daleko od prave istine.
Ali može Vam biti kada su nadležne opštinske službe, po izjavi gospodina Klasića, pasivne u ovom izboru.

Picerija i restoran

Prava činjenica jeste da je finalni turnir odigran u Posušju-Federacija BIH, uz učešće 4 ekipe i to prvaka BIH, Crne Gore, Srbije i predstavnika Hrvatske. Isto tako napominjemo da je ekipa BK „Val“u polufinalu pobjedila domaćina ekipu „Neum“, koji je važio za favorita za prvo mjesto sa 16:0. U utakmici za koju možemo reći da je jedna od najkvalitetnije koju je odigrao BK „Val“ u posljednjih deset godina, a da je Đuro Milanović bio najbolji igrač.

Neki od članova Vašeg žirija su to morali znati, jer su isto emitovali u svojim sredstvima informisanja 8. i 9. jula prošle godine. Izvolite to provjerite i kod Vas u RHN. Takođe napominjemo da je BK „Val“ jedini pored PVK „Jadran“ učesnik Evropskih takmičenja u ekipnim sportovima iz Herceg Novog. Za sve ovo posjedujemo dokumentaciju Svjetske i Evropske boćarske organizacije i možemo je Vama i svakome dostaviti na uvid u svakom momentu.

A da li su svi članovi žirija jednoglasno prihvatili Vaš izbor, ili je bilo uzdržanih, i to provjerite.

Što se tiče Vašeg sistema bodovanja možemo ga prihvatiti da se radi o Olimpijskim sportovima. Pošto ni sportski ribolov ni buće nisu na programu Olimpisjkih sportova za sada, mislimo da ti kriterijumi ne bi smjeli da važe. Napominjemo da će buće zvanično biti na Olimpijadi 2024.godine, a da su na programu Mediteranskih igara već 20 godina.

Vidimo da ne dajete ni veliki značaj uspjehu Đura Milanovića na igrama malih zemalja, ali ni to nas ne čudi kad su i oko toga potpunu pasivnost pokazale strukture u nadležnom Sekretarijatu Opštine Herceg Novi, o čemu smo detaljno govorili na našoj konferenciji za novinare. Za vas su igre malih zemalja skoro nebitne, a provjerite koliko je sportista učestvovalo iz Crne Gore na njima i koliko je medalja donijeto i pod čijim pokroviteljstvom.
Ali, neka bude da cilj opravdava sredstvo, s tim što mi ne želimo kao i Vi staviti tačku na ovaj izbor već smo spremni da i dalje argumentima potkrepljujemo naše stavove, a ne po nečijoj direktivi kako vi sumnjate.

Trpjeli smo mi dosta nepravdi i do sada, od dislociranja sa Škvera, pa nadalje, pa ćemo istrpjeti i ovo. Nama je savjest čista, a da li će ovakvi postupci učiniti da Herceg Novi ostane grad sporta vrijeme će pokazati. Mi bismo to voljeli, isto kao što volimo mlade i sport, što smo i svojim djelovanjem dokazali. I zato još jednomn, čestitamo uspjeh gospodinu Milosavljeviću, ali da ćemo se boriti za članove našeg kluba, uvjeravamo Vas da hoćemo.
Napominjemo da smo spremni za svaki dijalog, bez skrivanja činjenica“- poručuje predsjednik Bućarskog kluba „Val“, Čedo Odalović.

15 Komentari

 1. Cedo je zelio da bude ribar takmicar i nikada nije uspio da se plasira u ekipu takmicara. Cak je ove godine ostao bez dizvole za zonu prevlake zbog prekrsaja pravila sportskog ribolovca * privjerite u ribarskom klubu Baosici* pa me cudi da ovako moze reagovati na izbor sportiste koji je fenomenalnim rezultatom dobio nagradu za koju su vjerovatno mogli konkurisati i dobiti je jos mnogi drugi sportisti ali izbor je dobar i nijesu svi mogli dobiti.
  Cedo radi objektivnosti nije smio potpisati ovo saopstenje kao ninedno drugo u vezi izbora.sportiste.

  6
  8
  • Simune u potpunosti se slazem s tvojim komentarom.
   I dodajem nijesmo zaboravili kafanu koja je radila na divlje uz klub bal na igralistu, ima tu dosta razloga zbog kojih ste pisli sa skvera ja navodim samo jedan.
   I zato treba da mali cutite i ne bunite se jer nije sve zaboravljeno

   2
   2
 2. Nikša Gojković – bivši izboraš, šta li je već sve bio, je jedan od odgovornih za ukidanje ovakve vrste dodijela sportskih priznanja, (ne zaboravljajte građani da ne postoji najbolji sportista za 2016 godinu) Čeda Odalovića znam da je član SD, tako da je ovo dobra politički odigrana akcija.
  Buće su izbačene sa Škvera (svi ćete se složiti nepravedno) iz razloga jer je baš Nikša htio da VAL postane vlasnik terena i upiše se u katastar, da bi prenio vrlo vrijednu zemlju na sebe. Naravno to nisu dozvolili ljudi tada iz JK Jugole Grakalić.

  17
  12
 3. Šakotić Zdravko (čitaj opstina HN na celu sa podpredsjednikom) su napravili politički a ne sportski izbor u više kategorija ovogodišnjeg izbora.

  10
  20
 4. Gospodo iz BK”Val”, Vaš citat:
  “Takođe napominjemo da je BK „Val“ jedini pored PVK „Jadran“ učesnik Evropskih takmičenja u ekipnim sportovima iz Herceg Novog”, jednostavno nije tačan!!!
  Kad već, kako kažete iznosite samo dokumentovane činjenice i borite se za sport, provjerite još jednom, ali pažljivo, ovu ali samo Vašu konstataciju.

  20
  5

Ostavite komentar

*

code