Reagovanje: Dogovor o učešću Herceg Novog u regati Terra da mare pobija...

Reagovanje: Dogovor o učešću Herceg Novog u regati Terra da mare pobija sve optužbe na račun Opštine

5
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_sport_maj_regata_2015_1Opština Herceg Novi izražava zadovoljstvo očekivanom odlukom da ciljna destinacija tradicionalne regate „EST 105“, koja svake godine krajem aprila kreće iz Barija, i dalje bude Herceg Novi, navodi se u saopštenju PR službe Opštine Herceg Novi.
Dogovor koji su postigli predstavnici Jedriličarskog kluba „Jugole Grakalić“, Jahting kluba „Porto Montenegro“ i menadžmenta kompanije Adriatic Marinas, zasniva se na odlučnom opredjeljenju organizatora te manifestacije i Opštine Herceg Novi, kao pokrovitelja, da naš grad ostaje partner italijanskoj strani.
Time je i zvanično potvrđen stav rukovodstva Opštine Herceg Novi, koji smo proteklih sedmica javno više puta isticali, da regata Terra da Mare ostaje u Herceg Novom i da nema govora o njenom izmještanju.
Dogovor o organizaciji ove prestižne manifestacije, takođe, predstavlja najbolji odgovor na sve plasirane neistine o navodnom gubitku regate, čiji je cilj očigledno bio obmanjivanje građana, uz primjese klasične politizacije ovog događaja, a kojima su se željeli u pitanje dovesti napor i trud lokalnih vlasti da Terra da Mare i dalje bude u našem gradu. Vjerujemo da će sada, nakon zvaničnog dogovora o učešću Herceg Novog u regati, građani sami prepoznati stvarni smisao dojučerašnjih neosnovanih optužbi.
Opština Herceg Novi sa JK „Jugole Grakalić“ ima potpisan Protokol o razumijevanju, međusobnim namjerama i obavezama, na osnovu kojeg ćemo, u skladu sa svojim mogućnostima, podržati događaj. Njime je definisano da Luka Herceg Novi za učesnike regate na raspolaganje stavi vezove, kao i da se uključe i drugi raspoloživi infrastrukturni, komunalni i turistički kapaciteti, kao bi za sve posjetioce imali kvalitetne prateće aktivnosti – zaključuju iz PR službe Opštine Herceg Novi.

5 Komentari

  1. Žalosno je što se opštinari kite tuđim perjem kao i uvjek. Kada pođe nešto nizbrdo onda su im drugi krivi a kada je nešto kako treba onda na sva zvona pišu kako je to njihovom zaslugom. Regata je njihovom krivicom i otišla iz naše opštine, a vraćena je mukotrpnim radom, pregovorima i svakodnevnim odlascima u Tivat na pregovore, direktora jedriličarskog kluba: Jugole Grakalića”, Predraga Vukčevića i njegovih saradnika. Pregovori su bili veoma teški i iscrpljujući ali su urodili plodom i vraćeni u Herceg Novi.

  2. Gospodine iz opstine koji pisete ovaj tekst,regata je samo jednim dijelom i dalje u nasem gradu,ali ne zahvaljujuci vama nego ljudima iz jk Jugole Grakalic. Sto se vas tice, ovo se i dogodilo upravo zbog vas,jer je vas odnos prema regati i suorganizatorima iz Italije bio veoma los ili bolje receno nikakav.
    Bravo jedrilicari!

Ostavite komentar

*

code