Reagovanje Građanskog saveza: Saopštenje pr službe Opštine podsjeća na film „Ko to...

Reagovanje Građanskog saveza: Saopštenje pr službe Opštine podsjeća na film „Ko to tamo peva“

1510
11
Podijeli

images_slike_logo_gradjanski_savez_logoČitanje saopštenja pr službe Opštine Herceg Novi, povodom presude Upravnog suda Crne Gore kojom je poništena Odluka Skupštine Opštine o razrješenju Nikše Gojkovića dužnosti predsjednika Opštine, izaziva osjećaj koji dosta podsjeća na onaj tokom gledanja kultnog filma „Ko to tamo peva“, navode u reagovanju iz Građanskog saveza.
U početku smijeh, a na kraju veliku tugu. Kako navode, smješne su konstatacije, navedene u saopštenju: da je Upravni sud utvrdio, da je poništena odluka nezakonite forme, dok se o suštini nije izjašnjavao, niti je to u njegovoj nadležnosti. Da Odluka Upravnog suda ne obavezuje opštinu da Nikši Gojkoviću omogući da obavlja funkciju predsjednika, niti obavezuje opštinu na bilo kakvo izvršenje, da Odluka Upravnog suda ne znači da Opština ima dva predsjednika i da se nedostatak poništene Odluke ogleda u tehničkoj manjkavosti.
– Nije osporena odluka poništena ni zbog kakvog nedostatka forme, niti tehničke manjkavosti, već zbog povrede zakonskih i drugih pravnih propisa koji regulšu proceduru kako se donose legitimne odluke i ne dozvoljavaju, da se stvar „smandrlja“, da bi se štitila prava onih koje te odluke pogađaju, od nasilja. Upravni sud se nije upuštao u suštinu, ne za to što nije nadležan (nadležan je, i te kako), već što nije ni bilo potrebe, s obzirom, da se osnov za poništaj stekao već u preceduri, pa je bilo iluzorno ići dalje. Svakom razumnom građaninu je jasno, da nešto što se poništi, znači da više ne postoji. Nema ga više. Razbilo se – saopštavaju iz Građanskog saveza.
Pitaju, otkud u saopštenju konstatacija da Odluka Upravnog suda ne obavezuje Opštinu da Gojkoviću omogući da obavlja funkciju i da se ne pojavljuju dva predsjednika. Jer, da obavezuje Opštinu i da se pojavljuju dva predsjednika, ukazuje se na drugom mjestu u samom saopštenju PR službe opštine, gdje se nagovještava ponavljanje Gojkovićevog razrješenja. Što bi se ponavljalo, ako nije predsjednik? – tumače u Građanskom savezu.
– Saopštenje je nepotpisano, pa se ne znaju pravi autori, ali je za žaljenje, što se ovakve pravne besmislice saopštavaju javnosti u ime službe Opštine u kojoj radi veliki broj pravnika, a notorna je istina, da je i studentima prava jasno, da sve citirane konstatacije imaju takav karakter. Na žalost, lica na čelnim opštinskim pozicijama, predsjednika Skupštine opštine i glavnog administratora su pravnici. Ne želimo nikoga konkretno uplitati u ovu pojavu, ali je za žaljenje iako nijesu neposredno upleteni, jer se onda ne zna ko tamo što radi i ko odgovara za urađeno. Posebnu zabrinutost izaziva dato saopštenje, jer se njime zamajava javnost i produbljuje njeno uznemirenje, koje je već dostiglo stepen zabrinutosti, na osnovu saznanja za nezakonite odluke koje je donosila Skupština opštine,oko razrješenja i izbora lica na čelnu opštinsku funkciju. Žalosno je, kada se ima u vidu, koliko se loša slika o nama, ovakvim saopštenjem, šalje u svijet – zaključuju iz Građanskog saveza.

11 Komentari

 1. Ponistena Odluka Skupstine opstine Herceg Novi o razresenju gospodina Nikse Gojkovica kao Odluka Ustavnog suda govori jasno da gospodin Nikola Niksa Gojkovic je i dalje Predsednik opstine Herceg Novi. Sta tu kome nije jasno? Gospodine Gojkovicu na posao.
  0  0
 2. U njihovom radu i zalaganju vidim iskrenu borbu za pravdu I boljitak ovom gradu, a iz vasih komentara isijavaju bijes I mrznja.Srdacan pozdrav!!!
  0  0
 3. Radi se o neizliječivim kompleksima i bolesnim ambicijama, čim se pripremaju i izdaju ovakva saopštenja. Za sve što čine pravnim sredstvima, kapa dolje, ali se na nakon svakog pravnog uspjeha srozaju u najveće blato davanjem ovakvih saopštenja i izjava koje ne mogu, a da ne protumačim kao pomamu pojedinaca im iz udruženja. Malo manje da se sikće i mrzi, pa bi efekat sveukupnog rada Građanskog saveza bio na zavidnijem nivou, cijenen i poštovan – kao što rad jednog doktora pravnih nauka i zaslužuje.
  0  0
 4. Uzas.. Nepismeno, sto im neko makar nije lektorisao ovo saopstenje kad su svi tamo dr mr pr, od “na zalost” pa nadalje… Ovo su ambicije doktorke Tamare Vujovic koja je dobila otkaz u Institutu pa grize, cupa i nastavlja da uvaljuje Niksu u konflikte i politicke borbe sa samo jednim ciljem, da se njoj i za jos dvije tri nadje fotelja i mjesto jer se jel’te kabinet za njih trrba osloboditi.. Dno, dna, nazalost takve smo birali pa danas mozemo stavit prs’ u uvo ..
  0  0
 5. Samo- ovo je pravi aktivizam partije! Borba za vladavinu prava i to svako postuje, ne podrzavaj “sprdnju” koju nam rade pripravnici koji vode opstinu, za ovu sprdnju sto “vodje” vode treba da se odgovara jer nam je grad za sprdnju zbog njihovog neznanja!
  0  0

Ostavite komentar

*

code