Reagovanje NVO Matica Boke: Bokeljski demokratski forum zamjenjuje teze

Reagovanje NVO Matica Boke: Bokeljski demokratski forum zamjenjuje teze

4
Podijeli

Želeći građanskoj listi „Bokeljski demokratski forum“ svaku sreću na predstojećim izborima u Herceg Novom, UO NVO Matica Boke  poručuje da je njihovo saopštenje od 5. marta imalo  cilj odbranu Matice Boke od jednokratnih političkih zloupotreba, a ne napad na bilo koga.

– S obzirom da zamjenom teza žele da opravdaju svoje postupke, onda u ovoj prilici moramo istaći da se u svakom segmentu slažemo sa njihovim programskim ciljevima. To nije teško, jer ciljevi koje su naveli pripadaju platformi Matice Boke, koja se blizu dvije decenije bori za njih. Ono što se ovoj grupi očigledno ne sviđa je što je Upravni odbor Matice Boke odlučan u namjeri da odbrani interese i ciljeve Udruženja od manipulacija i zloupotreba. Od politikantskih pokušaja devalvacije ugleda, Matica Boke uspješno se odbranila u prošlosti, a to će sigurno uspješno raditi i u budućnosti – saopštava predsjednik UO Matice Boke, Željko Komnenović.

Picerija i restoran

On tvrdi da se  grupa od 11 mladića prije desetak dana učlanila u hercegnovsku podružnicu Matice Boke:

– Ista grupa je paralelno započela organizovanje političke platforme rada, vrbujući članove Upravnog odbora Matice Boke i pokazujući grb Matice Boke okružen sa dva medvjeda za svoj stranački logo. Sve su to radili ne upoznajući sa svojom namjerom organe upravljanja organizacije čiji su postali svježi članovi, usput se predstavljajući kao Bokeški forum za Herceg Novi od koga su očigledno preuzeli tezu o „ukidanju Morskog dobra“.

Iz Matice Boke kažu da je riječ o mlađim osobama, pa im na njihovim epitetima koje vezuju za Maticu Boke ne zamjeraju,”jer je vrijeme majstorsko rešeto.”

– Ipak „prazne priče“ i Matica Boke ne mogu da stoje u istom tekstu, jer je naša NVO učinila mnogo više za Boku nego što su uradile i što će uraditi mnoge političke stranke. Pa i one čiji su predstavnici „Bokeškog demokratskog foruma“ do juče bili članovi -kaže Komnenović i poručuje  „Bokeljskom demokratskom forumu“:

– Politički identitet ne može se praviti „kopi pejst“ sistemom, jer čak i u Crnoj Gori plagijati ne mogu da zastare. Vaše apsolutno pravo je da se politički organizujete i borite za svoje ciljeve, ali ne preko leđa Matice Boke čiji su rezultati rada prepoznati i vidljivi. Pozitivni identitet se gradi povjerenjem, građanskom hrabrošću, višegodišnjim radom i rezultatima. Vaši savjetodavci su očigledno propustili da vam ukažu na te „sitnice“, ali svaka se škola plaća – zaključuje na kraju reagovanja predsjednik UO Matice Boke, Željko Komnenović.

4 Komentari

 1. Ako se u svakom segmentu slazete sa njihovim programskim ciljevima,onda je logicno da ih podrzite,a ne da ih prozivate.Tako rade dobri i pametni ljudi moj Komnenovicu.Podrzavam njihovu hrabru odluku.Obuzdajte malo to radikalno krilo koje imate u NVO.Citao sam njihovo saopstenje.Vi nemate blizih saradnika od njih,pa prema tome je normalno da saradujete,da zajednicki resavate probleme koji bole obican narod.Oni vas nicim nisu uvredili.

  5
  20
 2. Koliko vidim ovo udruženje još nema nikakvi logo.Dali neko ovde vidi vukove,medvjede i lisice?Ako se slažete sa njihovim programskim ciljevima ,podržite omladinu umjesto da ih napadate.Koliko vidim u vašem NVO Matice boke su većinom svi članovi nekih partija.Zašto i njih ne napadate,nego ste se okomili na slabije?

  8
  17
 3. Postovana gospodo iz Matice Boke, nema potrebe za ovoliko price. Samo se distancirajte od ove vesele druzine, kao sto ce i svaki ozbiljni gradjanin HN.

  19
  5
 4. Sprdaju li se ovi iz Matice Boke? Ako sam dobro procitao, a jesam, ovi sto su danas oglasili da su se udruzili, se zovu Bokeljski demokratski savez, a ne Bokeljski demokratski forum, niti Bokeski forum. Kako se ljubomorno cuvaju pozicije kada se osjeti ugrozenost od novih ljudi, mladjih, koji nesto zele i na djelima da pokazu.

  6
  16

Ostavite komentar

*

code