Reagovanje Opštine Herceg Novi: Netačno je da nijesmo ispunili naše obaveze za...

Reagovanje Opštine Herceg Novi: Netačno je da nijesmo ispunili naše obaveze za Rome sa Šišteta

1561
2
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_opstina_hn_2015Na tekst Radija Jadran,“Romi sa Šišteta nikako do novih kuća na Drenoviku”, odnosno tvrdnje lokalnog koordinatora NVO Mladi Romi, Mehmeta Beriše, reagovali su iz rukovodstva Opštine Herceg Novi:

–      Rukovodstvo Opštine Herceg Novi i nadležni Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju zatečeni su izjavama lokalnog koordinatora NVO Mladi Romi, Mehmeta Beriše. Podsjećamo da je Opština Herceg Novi u prethodnom periodu pokazala punu posvećenost i odgovornost u rješavanju pitanja za grad i građane, uključujući i romske porodice za koje je lokalna uprava, nakon više od decenije nerješavanja ovog pitanja, obezbijedila zemljište, oslobodila naknada za komunalno opremanje, sa pratećom infrastrukturom.

Netačna je informacija da Opština Herceg Novi nije ispunila bilo koju ugovorenu obavezu u ovom projektu. Ističemo da su sve ugovorene i preuzete obaveze ispunjene u potpunosti i u roku. Ostajemo i dalje posvećeni rješavanju svih važnih pitanja od značaja za grad, u skladu sa planom i utvrđenim prioritetima – zaključuje se u reagovanju.

2 Komentari

  1. Ako Opstina Herceg Novi ne izlazi u susret Romima neka izgori cijela.Kako nije ovog junosu sramota,neka vide sta imaju i sta i koliko privelegije uzivaju.Nela se pomole kad prolaze pored nje..
    0    0

Ostavite komentar

*

code