Reagovanje Opštine: Naša administarcija ne pravi opstrukciju rada lokala Got

Reagovanje Opštine: Naša administarcija ne pravi opstrukciju rada lokala Got

3827
15
Podijeli

pub-got-2U sporu, koji nije samo komšijski između vlasnika firme Stamina DOO, Vuksana Stamenkovića i porodice Ljubka Popovića, u Opštini Herceg Novi ne smatraju da su bilo čime ugrozili poslovanje ovog lokala ili da prave vlasniku opstrukcije u radu njegove firme Stamina DOO. U odgovorima koje smo tražili iz press službe poslali su kao dokaz niz zahtjeva na koje su iz lokalne administarcije uredno odgovorili Stamenkoviću:

–  DOO „Stamina“ 01.09.2014. godine podnosi zahtjev (broj: 02-2-336-117/2014) za izdavanje rješenja o ispunjenosti minimalnih tehničkih uslova – dozvola za rad  za ugostiteljski objekat kafe bar „Pub Got“. Rješenje o odobravanju donijeto 08.09. 2014. godine.

Picerija i restoran

DOO „Stamina“ 08.09.2015. godine podnosi zahtjev (broj: 02-2-336-125/2015) za izdavanje rješenja o ispunjenosti minimalnih tehničkih uslova – dozvola za rad  za ugostiteljski objekat kafe bar „Pub Got“. Rješenje o odobravanju donijeto 22.09. 2015. godine.

DOO „Stamina“ iz Herceg Novog dana 23.09.2015. godine podnosi zahtjev (broj: 02-2-335-880/2015) za produženje radnog vremena ugostiteljskog objekta kafe-bara „Pub Got“. Rješenje o privremenom produženju radnog vremena donijeto 22.10. 2015. godine.

DOO „Stamina“ iz Herceg Novog dana 18.01.2016. godine podnosi zahtjev (broj: 02-2-3-2/2016) za produženje radnog vremena ugostiteljskog objekta kafe-bara „Pub Got“. Rješenje o privremenom produženju radnog vremena donijeto 01.02. 2016. godine.

DOO „Stamina“ iz Herceg Novog dana 25.04.2016. godine podnosi zahtjev (broj: 02-2-3-24/2016) za produženje radnog vremena ugostiteljskog objekta kafe-bara „Pub Got“. Rješenje o privremenom produženju radnog vremena donijeto 03. 06. 2016. godine.

Dana 25.07.2016. godine DOO „Stamina“ obratilo se Sekretarijatu za finansije turizam i ekonomski razvoj sa zahtjevom (broj: 02-2-335-632/2016) za izdavanje odobrenja za izvođenje muzičkog programa u prostoru ugostiteljskog objekta kafe bara „Pub Got“ .  Rješenje o odobravanju donijeto 28.07.2016. godine.

DOO „Stamina“ 01.08.2016. godine podnosi zahtjev (broj: 02-2-336-126/2016) za izdavanje rješenja o ispunjenosti minimalnih tehničkih uslova – dozvola za rad za terasu kafe bara „Pub Got“. Rješenje o odobravanju donijeto 03.08. 2016. godine.

Dana 02.08.2016. godine DOO „Stamina“ podnosi zahtjev (broj: 02-2-336-127/2016) za izdavanje rješenja o ispunjenosti minimalnih tehničkih uslova – dozvola za rad  za ugostiteljski objekat kafe bar „Pub Got“. Rješenje o odobravanju donijeto 29.08. 2016. godine.

DOO „Stamina“ 30.08.2016. godine podnosi zahtjev (broj: 02-2-336-134/2016) za izdavanje rješenja o ispunjenosti minimalnih tehničkih uslova – dozvola za rad za terasu kafe bara „Pub Got“. Rješenje o odobravanju donijeto 01.09. 2016. godine.

Dana 29.09.2016. godine DOO „Stamina“ obratilo se Sekretarijatu za finansije turizam i ekonomski razvoj sa zahtjevom (broj: 02-2-335-794/2016) za izdavanje odobrenja za izvođenje muzičkog programa u prostoru ugostiteljskog objekta kafe bara „Pub Got“.  Rješenje o odobravanju donijeto 30.09.2016. godine.

DOO „Stamina“ iz Herceg Novog dana 08.09.2016. godine podnosi zahtjev za produženje radnog vremena ugostiteljskog objekta kafe bar „Pub Got“.  U skladu sa standardnom procedurom prilikom rješavanja ovakvih zahtjeva, Sekretarijat je zatražio izvještaj Službe komunalne policije i Centra bezbjednosti, a potom i dopunu istog, nakon čega će odlučiti o zahtjevu.

Na osnvu svega ne može se govoriti o bilo kakvim opstrukcijama rada pomenutog preduzeća, kažu u Opštini ,a za sumnje na moguće zlopotrebe službenog položaja članova porodice Ljubka Popovića kažu:

– Andrej Popović i Božana Popović jesu zaposleni u Opštini Herceg Novi, ali njihova radna mjesta nisu u vezi sa poslovima donošenja rješenja po gore navedenim zahtjevima.

Ukoliko bilo ko posjeduje dokaze o zloupotrebi službenog položaja bilo kog zaposlenog u lokalnoj upravi sugerišemo da se obrati institucijama u čijoj je nadležnosti utrđivanje zloupotrebe službenog položaja -poručuju iz Opštine.

Ostaje otvoreno pitanje kako je moguće da neko uspijeva da nakon svakog poziva i prijave, a bilo ih je preko 200, dovede komunalnu ili neku drugu inspekciju do ovog puba? Kako nikada nadležni, prije svega u komaunalnoj policiji, nijesu iskoristili u ovom slučaju i svoja zakonska ovlašćenja da bar upozore da su neosnovano ometeni u sopstvenom radu, ako ne u radu jednog novskog,  lokalnog ugostitelja.

15 Komentari

 1. A nazalost nas agonija se nastavlja uzdravlje takvih ,ali ima zakona pa ce sve doc na svoje ,cekali smo ovoliko zadovoljstvo nam je sacekati koliko jos treba jer smo potpuno cisti i ispravni za razliku od ovih koji nam trenutno blokiraju sve ovo ,i to je najveci problem svih aktera ove nazalost agonije jer se na sve nacine vrsi opstrukcija i produzava proces rjesavanja naseg predmeta ,stojimo iza svega sto smo izjavili i objavili ,ako neko od ovi visokih licnosti,( INTELEKTUALACA ) na bilo koji nacin sumnja u sve ovo raspolozeni smo da mu i licno sve ovo pojasnimo i pokazemo pa ako treba a javno nije nam problem evo smo to i dokazali !!!!!
  2  0
 2. Za razliku od tebe I.P. mi se ne krijemo iza pseudonima i uredno sve objavljujemo sa argumentima sto smo i potvrdili ,mizerno je i zalosno da neko ko se krije ima smjelosti da bilo sta komentarise a najgore je da neko kao takav uopste ulazi u bilo kakvu polemiku o nama ,ako imas nesto da kazes prvo se predstavi ko si a ne da se krijes jer sre kriju samo oni koji su toliko usli u pozadinu pojedinih da im samo pertle vire ,sve je itekako pokriveno sa argumentima i dokumentima i samo po tom principu funkcionise PUB GOT ,bilo bi smjesno da nije zalosno a da komentarisemo ovo sto je opstina dala na uvid zbog cega e pa zato sto sve ovo sto su objavili dobijali smo u roku a sada od kada su se ukljucili svi clanovi familije Popovic i njihovi bliski Opstinski saradnici nacelnica Vuckovic i Andrija Radman covjek koji ih brani i cuva im ledja i uzdravlje njega se ponasaju ovako da nas blokiraju u svemu sto nas po zakonu sleduje ,I.P. i svi ovi kao ti misevi sakrijte se dublje u te vase misije rupe i ne izlazite
  2  0
 3. Glavno da je “Ne mogu – nemogu” pismen kad piše “čovijek”. Takvima ne treba ništa ni pričati. Sama se pokaže njihova glupost.
  0  0
 4. U ovom gradu se sve prasta sem USPEHA!!! kamo srece da su silne banke po gradu ugostiteljski objekti i da sve vrvi od turista a gospodinu P. I onima koji vole mrtav grad siroka je zaledjina Herceg Novog .Podrska za Got!
  1  0
 5. re@tomy

  Poštovani gospodine.

  To što ste stekli dvije diplome, i radili na sebi – usavršavali se, to u ovakvom vremenu, i u mjestu gdje živimo, može samo da smeta. Lično sam se uvijerio u to. Ja sam po obrazovanju MSc. (Magistar nauka). Odličan student bio, (učio marljivo – ne prepisivao marljivo), višestruki državni stipendista. Ulagao godinama u sebe. Od raznih kurseva i spec.obuka, od trgovine do plovidbe, dva strana jezika perfektno govorim. I gdje me je to dovelo u društvu i državi u kojoj živim ? Dovelo me je, da do situacije da konkurišem za posao čistača, vozača, i sl. Ovdje najgori “prolaze”. Pogodni i podobni, a ne umni i sposobni. Usluga za uslugu, a ne dobro za dobro, i ne nagrada za rad i trud. Tužno, ali istinito.

  Pozdrav za vas
  0  0
 6. Ne mogu-nemogu
  vidim ja da ti radis nedje na drzavne jasle pa umjesto da ucinis nesto za drzavu i opstinu ti gledas sta drzava i opstina mogu da urade za tebe i tvoje,ali neka,skreci ti temu koliko oces.bolje bi ti bilo da nadjes nepismenog a postenog i da se na njega ugledas nego da vjecno budes sluga pismenih i “finih” koji tebe drze na lancu da ih branis asvoju djecu salju u privatne skole i u akola od po 15.000 enek si ti meni ziv i zdrav,vrjeme ce pokazati ko je od nas u pravu
  0  0
 7. Ne znam kome stvarno smeta jedan urbani pub gdje uz pivo i ljubazno osoblje je milina proves vrijeme! Niti su glasni s muzikom niti ima nekih pacijenata koji tu zalaze!
  0  0
 8. Ljubinko prijavljuje sve komšije, i onog što mačku hrani, i onog što ptice hrani, i onog što kafu pije.
  Njemu svako smeta osim njega samoga. Sa njim nemam ništa bez “dobar dan”. U GOT nikad ne uđoh ali ima naroda koji ide i nisu svi takvi kako ih on opisa. On bi da može SVE a drugi ni disati.
  Radio Jadran treba sve objaviti jer ljudi nekada ne mogu ni reći šta sve preživljavaju jer neće niko -ili ne smije- da objavi…
  0  0
 9. Za PubGot
  Ako imaš još dokumentacije – objavi brate mili, dokaži da manipulišu. Oni su bar dali javno argumente, a ti ako imaš s čim ti se suprostavi, pusti se izigravanja žrtve bez pokrića.
  Inače đe se dvoje svađaju ne može biti samo jedan u pravu, a drugi u krivu…
  0  0
 10. Gospodo draga…izdvojili ste samo dio dokumentacije koja je ‘ kap u moru’ ( o tome bi se moglo dugo polemisati).
  Nismo se mi ‘od srece i dosade’ vec od velike muke odlucili na ovaj korak; tako da ne zamazujete oci javnosti ovakvim saopstenjima.
  Za pocetak -Vezano za predati zahtjev od 08.09 za prod.r.vrijeme,pitanje je..koji je danas datum…i sta hocete jos od nas?
  0  0
 11. sram vas bilo,ima li u toj opstini vise mjesta iz za civiluk da se ubaci??i ja imam 26 god,imam 2 djece posten sam i vrjedan ,imam dvije srednje skole,3 kursa iz raznih oblasti pa opet nemogu nidje do u rodu za 200e da radim.a ovi izgleda da od babe do unuke svi u opstinu rade.
  0  0
 12. Gospodo iz Radio Jadrana,
  Previse sebi dajete za pravo.
  Ostavite se Vi komsijskih odnosa.
  Sve i da je ovo sto je napisano u pogledu PUB-a “GOT” tacno, ima ko o tome treba da brine. Sigurno ne novinari i mediji.
  Ocigledno da obije strane znaju da stite svoja prava. Kada pokrecu na desetine postupaka. Ne treba im “drveni advokat”.
  0  0

Ostavite komentar

*

code