REAGOVANJE “ŠAJO” D.O.O. – MINISTARSTVO NAM DALO RJEŠENJE, A INSPEKCIJA ZATVORILA...

REAGOVANJE “ŠAJO” D.O.O. – MINISTARSTVO NAM DALO RJEŠENJE, A INSPEKCIJA ZATVORILA OBJEKAT

92
0
Podijeli

Na postupak turističke inspekcije o zatvarnju kuhinje restorana Novi Apart u Igalu i nakon objavljivanja te vijesti iz preduzeća “Šajo” d.o.o saopštili su da su imali odobrenje resornog Ministarstva.

– Turistički inspektor je 11.08.2015. godine u 21 h stavio pečat na kuhinju ugostiteljskog objekta za koji smo od Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore 23.04.2015. dobili Rješenje o odobrenju za obavljanje ugostiteljske djelatnosti .Takođe, Ministarstvo zdravlja je svojim rješenjem utvrdilo da su u objektu – restoran Novi Apart ispunjeni opšti higijenski zahtjevi za
obavljanje djelatnosti pripremanje i usluživanje hrane i ovaj restoran je upisan u registar odobrenih objekata – navodi u saopštenju izvršni direktor, Šefik Nišić.
Shodno članu 86. Zakona o turizmu pod ugostiteljskom djelatnošću smatra se ne samo pružanje smještaja, nego i pripremanje i usluživanje hrane, piće i napitaka u ugostiteljskom objektu, podsjećaju iz preduzeća “Šajo “d.oo u čijem vlasništvu je objekat Novi Apart.
– Ovim postupkom u špicu sezone sa punim kapacitetima i 170 stranih gostiju, ne nanosi se šteta samo d.o.o. Šajo, nego, uvjereni smo, i turizmu Herceg Novog i Crne Gore.
Preduzeće d.o.o. Šajo će sjutra predati žalbu na navedeno Rješenje i u sudskom postupku dokazati svoju ispravnost – poručuje izvršni direktor, Šefik Nišić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code