Reagovanje TO Herceg Novi: Finansijski plan i program usvojila Skupština TO i...

Reagovanje TO Herceg Novi: Finansijski plan i program usvojila Skupština TO i predsjednik Opštine

1824
10
Podijeli

Iz stručne službe TO Radiju Jadran je dostavljeno reagovanje na tekst objavljen na portalu 4.03.2017. godine, pod naslovom „(Ne)legalni rad Turističke organizacije Herceg Novi“

Objavljujemo integralno saopštenje:

Picerija i restoran

–      Povodom medijskih spekulacija i saopštenja određenih političkih subjekata, a koji su vezani za rad Turističke organizacije opštine Herceg Novi, i koji dobijaju na intezitetu kako se približavaju lokalni izbori, Turistička organizacija Herceg Novi dostavlja javnosti tačne informacije o svom radu i njegovoj zakonitosti.

Predlog Finansijskog plana i Programa rada TOHN za 2017. godinu, usvojen je od strane Skupštine Turističke organizacije u skladu sa članom 20 i 54 Statuta TOHN na IV sjednici Skupštine TOHN koja je održana dana, 14.12.2016.godine. Usvajanje je bilo jednoglasno, pa čude tvrdnje pojednih članova Skupštine TOHN o tome da Turistička organizacija nije donijela pomenute akte, kao i da nisu upoznati sa time šta Turistička organizacija radi u 2017. godini. Nakon usvajanja predmetnih akata od strane Skupštine TOHN, upućen je zahtjev osnivaču – Opštini Herceg Novi da da saglasnost na iste, a u skladu sa članom 28 Zakona o turističkim organizacijama. Predsjednik opštine je dana, 09.01.2017. godine dao saglasnost na Finansijski plan za 2017.

Za ostvarivanje Finansijskog plana odgovoran je Izvršni odbor TOHN u skladu sa članom 58 Statuta TOHN, što znači da je obavezan da ga sprovodi.

Zakonom o turističkim organizacijama nije predviđeno šta se dešava kada osnivač ne da saglasnost na predmetne akte, kao ni šta se dešava u situaciji kada se osnivač uopšte ne izjasni, kao što je sada slučaj.

Istim zakonom nije predviđena nikakva „blokada“ turističkih organizacija, već je samo predviđena mogućnost prestanka rada kada osnivač donese odluku o prestanku rada turističke organizacije, ili kada Ministarstvo zabrani njen rad.

Obzirom da se članom 3 Zakona o turističkim organizacijama djelatnost turističke organizacije zasniva na načelu ostvarivanja javnog interesa u oblasti turizma, a što isključuje bilo kakve primjese politike u radu same organizacije, upravo bi nefunkcionisanje turističke organizacije predstavljalo kršenje javnog interesa, što svakako nije bila namjera zakonodavca, a što jeste namjera pojednih političkih subjekata u saradnji sa pojedinim (ne)objektivnim medijima, iz njima znanih razloga – zaključuju u saopštenju iz Turističke organizacije Herceg Novi.

10 Komentari

 1. Gdje ste na sajmovima? Kako nas predstavljate? Gdje nam je djeciji karneval? Jos se ni ne trudite odbraniti I ne dozvoljavate kontrolu potrosnje novca?

  9
  14
 2. Kakva drskost iz TO.Njima netreba ni zakon ni pravo ,oni su zakon,misle da mogu po svome.Bestidno i sramotno.Al drugovi pravda je spora al dostizna.Vidjet cemo kako ste ispravni!

  16
  11
 3. Ovo je posao za drzavnog tuzioca. Dje im je I Ko je usvojio izvjestaje o radu I o finansijama za proslu godinu, pa cemo o planovima poslije izbora.

  13
  6
 4. Lov u mutnom je disciplina koju najviše vole politike partije u našem lijepom gradu. Svi su u ovome po običaju i niko neće odgovarati.

  12
  3
 5. Samo vi “mjenjajte teze” ali bez saglasnosti SO ili privremene saglasnosti predsjednika opstine Plan rada i Budzet se ne mogu primjenjivati! (Ili je Colovic odjednom postao najjaci pravnik u gradu.)

  11
  4
 6. E tek sad nema ništa nejasno. DPS treba da poče sledeće saopštenje ovako: Mi kao ODGOVORNA politička partija, koja misli na dobro građana i na uspješnu turističku sezonu izvinjavamo se TO Herceg Novi i novljanima i priznajemo da je ovo samo još jedna spletka u nizu koju smo pokušali da ostvarimo ali eto baš ova najbitnija nam propade hahhahah

  23
  12
 7. Gospodo iz TO. Osnivac Vam je Opština. Koji predsjednik vam je dao saglasnost na plan. Acimovicka je odlukom upravnog suda običan građanin. S.O. vam u ime osnivača nije dala saglasnost. Ispalo je i da Skupstina TO nema mandat, jer nisu imenovani svi clanovi. Tj. Niste imenovali one iz privrede. Vas predsjednik IO Colovic je u direktnom sukobu interesa….jeste li trazili mišljenje nadlezne komsije za sukob interesa, ako niste pročitajte zakon o sukobu interesa -videćete da je tako. To da se politika ne mjesa je u vasem slucaju nemoguce, jer ste svi izvrsioci IZBOROVE manipulativne politike. Koristite sredstva TO za projekte jedne partije, IZBORA…..

  21
  16

Ostavite komentar

*

code