REAKCIJE NAKON ODLOŽENE SKUPŠTINE ODBORNIKA SLOBODANA RADOVIĆA I OBRADA GOJKOVIĆA: NEMA-IMA KRIZE...

REAKCIJE NAKON ODLOŽENE SKUPŠTINE ODBORNIKA SLOBODANA RADOVIĆA I OBRADA GOJKOVIĆA: NEMA-IMA KRIZE VLASTI

82
0
Podijeli

Da li je u hercegnovskom parlamentu opet na pomolu kriza vlasti, s obzirom da su danas iz vladajućeg Kluba Izbor zatražili odlaganje, komentarisali su za medije, odbornik i predsjednik OO DPS-a Slobodan Radović Krušo, a onda i odbornik Kluba demokrate Herceg Novog, Obrad Gojković.

Zahtjev Kluba odbornika Izbora za odlaganjem sjednice Slobodan Radović ne smatra problematičnim i vjeruje da je zaista riječ o obavezama, kako su i obrazložili na skupštinskom kolegijumu. Podjele koje su izražene u građanskoj listi Izbor, nijesu nepremostive i mogu se prevazići, smatra Radović.
– Ukoliko iz Kluba odbornika Izbor, ponove inicijativu za smjenom predsjednika opštine, Nikole Gojkovića i potpredsjednice dr Tamare Vujović, ona će biti razmatrana na organima DPS-a. Moguće da određen broj odbornika zbog prečih obaveza nije mogao prisustvovati sjednici SO. Vjerujem da je to danas slučaj, jer nas koalicioni partner sa kojim imamo dobru saradnju, nije obavijestio da je to zbog krize vlasti ili bilo koje vrste bojkota osim da je to zbog zbilja nekog njima iskrslog problema i potrebe da se nešto međusobno dogovore – istako je Radović.
On ni u jednom momentu nije doveo u pitanje funkcionisanje vladajuće koalicije i funkcionisanje izvršne vlasti, a ocjene da u Izboru postoje podjele smatra paušalnim i apsolutno unutrašnjim pitanje Kluba Izbora.
– Prije 10 do 12 dana sam na adresu kancelarije DPS dobio inicijativu, predsjednika Kluba odbornika Izbora Mladena Ivanovića, jednog njihovog dijela naravno, u kojoj traže podršku inicijativi da DPS glasa u Skupštini za smjenu Gojkovića i Vujovićke. Naravno DPS je izuzetno ozbiljna partija, nikada nismo prelomili ništa preko koljena, pa ni ovaj put nećemo. Ukoliko ova inicijativa bude ponovljena i ako zaista to bude jedna realnost, mi ćemo odgovorno pristupiti i kandidovati taj zahtjev svim instancama partije, počev od IO, OO pa do predsjedništva i predjsednika partije, Mila Đukanovića. Za to je potrebno vrijeme, ali ćemo u svakom slučaju dobro izmjeriti, a pri tom i sa našim koalicionim partnerom razgovarati, izjavio je Radović.
On Izbor još doživljava jedinstvenim, pa je uvjeren da će prevazići unutrašnje probleme. S druge strane DPS je homogen i jak i trenutno usmjeren na aktivnsoti uoči sedmog kongresa partije koji će biti održan u subotu, kazao je Radović.
Na drugoj konferenciji za novinare Obrad Gojković je zbog odlaganja Skupštine situaciju okarakterisao krizom vlasti u Herceg Novom. Po njemu je evidentno da vlast u opštini odavno ne funkcioniše.
– Bez obzira na objašnjenja vladajuće većine kriza vlasti je definisana najviše privatnim interesima pojedinaca iz Izbora koji pokušavaju iz opštine Herceg Novi da naplate svoje poslovne promašaje i svoje poslovne dugove. Nećemo to dozvoliti i tražimo skraćenje mandata i već sam to tražio od predsjednika Skupštine. Što se tiče DPS-a očigledno je da u kongresu koji je predviđen za subotu, počiva razlog produženja ove političke krize, jer ne žele da kongres dočekaju u sjenci pada vlasti u Herceg Novom, što bi imalo i velike efekte na predstojeće parlamentarne izbore na državnom nivou – ustvrdio je Gojković.
On očekuje da će poslije kongresa DPS izaći sa skraćenjem mandata u Herceg Novom i rješenjem za Institut Igalo.
– Herceg Novi je talac privatnih interesa lidera iz grupe građana Izbor – smatra Gojković najavljujući posebnu sjednicu Skupštine o Vektra Boki koju je tražila opozicija.
– Na Kolegijumu predjsednika SO, dogovorili smo i da prije 16. jula Opština Herceg Novi definiše svoju politiku u procesu strečaja „Vektra Boke”. Riječ je o najvećem razvojnom resursu ove opštine i svakako da ćemo tražiti intervenciju države. Tražićemo da se definišu dugovi koje prema opštini Herceg Novi ima Vektra Boka, počev od javnih preduzeća, Uprave za poreze, Turističke organizacije, potom da se integralno nastupi sa povjeriocima u stečajnom postupku, da se pokuša vratiti dio imovine koje je opština nekada imala (Park hotela Boka, Tamaris, Autobuska stanica…) – kazao je Gojković objašnjavajući da država, kao povjerilac Vektra Boke, mora biti uključena.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code