REDIZAJNIRAN OPŠTINSKI SAJT U HERCEG NOVOM

REDIZAJNIRAN OPŠTINSKI SAJT U HERCEG NOVOM

177
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Zvanični portal opštine Herceg Novi u fazi je redizajniranja, a na prvi pogled sve izgleda bolje nego prije, svakako modernije.

Iz opštinske Službe za informisanje navode da će svi biti završeno do srijede, a da će se glavna stranica portala (Home page) prvo otvarati na latiničnom pismu.
Iako je redizajniranje opštinskog protala postalo vidljivo tek jutros, rekacije dijela javnosti stigle su zbog korišćenja navodno samo latinice.
– Portal će se otvarati na latinici, jer je to internacionalno pismo i smatramo da kao turistički grad tako treba i da bude, ali tu je i druga opcija. U zaglavlju portala postoji i ćirilična opcija kada „kliknete” na jedno ili drugo pismo – pojašnjavaju iz opštinske Službe za informisanje.
Nema mjesta nikakvoj politizaciji ovog pitanja, a tako je na većini portala u regionu i uskoro će na opštinskom sajtu biti i prevod na engleskom jeziku. Sada je sve mnogo preglednije, a posjetiocima je omogućeno da pogledaju sve odluke, rješenja, konkurse, ugovore, ali i da se upoznaju sa budžetom, kao i sa materijalima za prošle i najavljene sjednice lokalnog parlamenta, javnim nabavkama i raspravama.
Tu je i mapa portala koja omogućava lakše snalaženje, pa se i ne baš vični „istraživanju” mogu snaći.
Iz Služe informisanja napominju da su i dalje otvoreni za konstruktivne predloge koji mogu poboljšati izgled portala.
Provjerili smo ostale opštinske portale u Crnoj Gori, pa se i tivatski, kotorski, budvanski, barski, cetinjski, podgorički i nikšićki otvaraju na latiničnom pismu.
A u okruženju, interesantno je da se mostarski opštinski sajt otvara na engleskom, ali tu su i opcije za srpski, hrvatski i bosanski jezik.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code