Regata “Kup jedriličara sa Škvera” narednog vikenda

Regata “Kup jedriličara sa Škvera” narednog vikenda

0
Podijeli

Jubilej 70 godina postojanja jedrličarskog kluba “Jugole Grakalić” obilježiće niz regata. Prva je bokeška regata pod nazivom “Kup jedriličara sa Škvera” koja će biti održana narednog vikenda u akvatorijumu hercegnovskog zaliva.

Kako je za Radio Jadran kazao direktor kluba, Predrag Vukčević, regata se boduje za crnogorsku Ligu, kao i za rang liste za reprezentaciju.

Picerija i restoran

– Očekujemo oko 50 učesnika koji se standardno takmiče, odnosno koliko i ima brodova u Boki Kotorskoj – ističe on.

Regata se organizuje za klase Optimist, Laser Radial, Laser Standard, Laser 4,7, a jedriće se po međunarodnim regatnim pravilima (WS) i pravilima klasa koje se takmiče, kao i uputstvima za jedrenje.

Bodovanje će se obaviti samo ukoliko u klasi budu učesvovale najmanje tri jedrilice, a biće primjenjen sistem “Low point”. Ako se održi najmanje 4 jedrenja neće biti odbacivanja najgorih bodova.

Organizatori su kazali da u jednom danu neće biti više od 3 jedrenja.

Trojici prvoplasiranih jedriličara po klasama biće dodijeljene nagrade za “Kup jedrilicara sa Škvera”.

Prva trka u klasi Laser 4.7 bodovaće se za “Memorijal Đorđe Džona Budeč” i dodjeliće se nagrada za prvo mjesto.

Prva trka u klasi Optimist generalno bodovaće se za “Memorijal Perice Mirković” i biće dodijeljena takođe samo nagrada za osvojeno prvo mjesto.

Prva trka u klasi Optimist” do 12 godina bodovaće se za “Memorijal Gorana Mirjačića” i biće dodijeljena nagrada za osvojeno prvo mjesto u toj trci.

Najuspješniji klub osvojiće nagradu “Memorijal Jugole Grakalić”.

Nagrade će nakon završeta takmičenja biti dodjeljene u prostorijama kluba na Škveru.

Sve jedrilice imaju pravo na obezbijeđen smještaj na platou kluba tokom regate. Takmičari  prijavom za regatu prihvataju da učestvuju na vlastiti rizik i odgovornost.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code