REGATNU SEZONU U NOVOM OTVARA “KUP MIMOZE”

REGATNU SEZONU U NOVOM OTVARA “KUP MIMOZE”

0
Podijeli

Ove godine u Herceg Novom biće organizovano 8 jedriličarskih regata, a sezonu će otvoriti “Kup Mimoze” u organizaciji JK “Jugole Grakalić” 8.februara.

Tradicionalna prekojadranska regata “East 105″ -Terra da mare i Trofej Herceg Novog koje su izrasle u jedan od brendova crnogorskog jedrenja i sa kojima se otvara nautička sezona u Herceg Novom, biće održane od 28. do 30 aprila, u organizaciji tri kluba CUS Bari, „Jugole Grakalić” i „Jovo Dabović”. Turistička organizacija za ovu regatu planira da izdvoji 3.000 eura.
“Kup jedriličara sa Škvera” planiran je za 20.jun. Samo 6 dana kasnije biće još dvije regate u organizaciji JK “Jugole Grakalić”, “Montenegro Cup” kao i “Turistička Regata”, u organizaciji JK”Jovo Dabovic” iz Baošića. Ovaj klub će 2.avgusta biti zadužen i za regatu “Memorijal Jovo Dabović”. Ova regata je jedna sa najdužom tradicijom, ne samo u Crnoj Gori nego i šire. Počela je sa osnivanjem jedrilicarskog kluba „Jugole Grakalic” 1949. godine.
“Stevova regata” održaće se posljednjih dana avgusta, a biće održana i tradicionalna regata pod nazivom “Kup oslobođenja Herceg Novog”, 24.oktobra. Za obje će biti zadužen JK “Jugole Grakalić.”
Jedriličarske regate organizovaće u 2015. godini i YC “Porto Montenegro , JK “Lahor” Kotor, JK “Delfin” Tivat, JK “Mornar”, YC “Lamar”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code