Regionalni vodovod i Azmont ugovorili finansiranje 2,06 miliona eura za priključak Herceg...

Regionalni vodovod i Azmont ugovorili finansiranje 2,06 miliona eura za priključak Herceg Novog na regionalni vodovodni sistem

1748
2
Podijeli

herceg novi 83Javno preduzeće „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” i „Azmont Investments“ d.o.o, kao investitor projekta Porto Novi zaključili su ugovor o avansnoj uplati obaveza  za posebnu naknadu za izgradnju regionalnog sistema vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja, u ukupnoj vrijednosti od 2.065.000 eura.

Ugovor, koji dodatno potvrđuje društveno odgovorno poslovanje investitora i brigu za interes lokalne zajednice, potpisali su Rashad Aliyev, izvršni direktor „Azmont Investments“ d.o.o. i Goran Jevrić, direktor JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“.

Picerija i restoran

– Prepoznajući dugoročan interes za obezbjeđenjem neprekidnog snabdijevanja vodom visokog kvaliteta na prostoru budućeg prestižnog turističkog kompleksa Porto Novi u Kumboru, ali i u interesu svih građana, potpisali smo ugovor koji potvrđuje kvalitet zajedničkih napora dvije kompanije na rješavanju izazova na putu razvoja Crne Gore kao turističke destinacije, a u konkretnom slučaju, posebno razvoja opštine Herceg Novi. Ovim ugovorom je otklonjena i posljednja prepreka za spajanje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem, jer je njime zaokružena finansijska konstrukcija za realizaciju projekta i stvorene pretpostavke za raspisivanje postupka javne nabavke za odabir izvođača radova, saopštio je direktor JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, Goran Jevrić.

Procedura priključenja Herceg Novog na regionalni vodovodni sistem zvanično je pokrenuta Protokolom o saradnji između Opštine Herceg Novi, JP „Vodovod i kanalizacija“ Herceg Novi i JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”, zaključenim 29. septembra 2013. godine, poslije decenije otpora preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Herceg Novi.

Prema Jevrićevim riječima, radovi obuhvataju izgradnju nedostajućeg cjevovoda u dužini od 3,2 km na području opštine Tivat, čime će se u cjelosti izgraditi 1. faza regionalnog vodovodnog sistema:

–  Takođe, potpisivanje ovog Ugovora predstavlja još jednu potvrdu uspješne poslovne politike JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”, jer u jubilarnoj 2016. godini, pored mnogih drugih poslovnih uspjeha, zahvaljujući privremenom tehničkom rješenju, uz korišćenje vodovodne infrastrukture opštine Tivat i snabdijevanjem vodom iz regionalnog sistema, područje hercegnovske rivijere, po prvi put tokom posljednjih 20 godina, nije imalo restrikcija u vodosnabdijevanju tokom glavne turističke sezone, podsjetio je Jevrić.

2 Komentari

  1. To znači da je predhodni direktor Vodovoda u Herceg Novom bio kočnica priključenja Herceg Novog na regionalni vodovod. Ako je to tako, a izgleda da jeste, koliko je štete i problema naneo građanima hercegnovske opštine od puštanja regionalnog vodovoda u “pogon”. DA LI ĆE NEKO ODGOVARATI ZA OVAKVO PONAŠANJE PREMA GRAĐANIMA?
    Drugo: ako je ovo avansna uplata, a koliko će ukupno da košta priklječenje na regionalni vodovod? Ili je i ovo “ostavljeno” otvoreno (kao i izgradnja kanalizacione mreže Bijela- Igalo) pa će se cijena stalno mijenjati i niko neće znati koliko je sredstava uloženo u ovu investiciju (a građani će to sve morati vratiti, jer su to, vjerovatno, sredstva kredita, a i to se ne zna, iz kojih sredstava se finansira ova investicija!).
    Priča je počela 2013. a kada će se završiti “NE ZNA SE”!
    0    0

Ostavite komentar

*

code