Regionalni vodovod isporučuje vodu svim opštinama na primorju

Regionalni vodovod isporučuje vodu svim opštinama na primorju

3
Podijeli

Poptpisivanjem ugovora između Regionalnog vodovoda Crnogrsko primorje i vodovodnog preduzeća Ulcinj 29 .juna , od danas i ta najjužnija crnogorska opština dobija vodu iz regionalnog sistema. JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje obavezao se ugovorom da će kontinuirano snabdijevati kvalitetnom vodom u vrijeme turističke sezone Ulcinj.

Ugovor su potpisali direktor RV Goran Jevrić, predsjednik ulcinjske opštine Ljoro Nrekić i direktor Vodovoda u Ulcinju Fuad Hadžibeti.
“Prije desetak dana potpisali smo isti ovakav ugovor sa direktoricom hercegnovskog vodovoda Oliverom Doklesić.

Picerija i restoran

Potpisivanjem ugovora sa Opštinom Ulcinj, pokrili smo čitavo Crnogorsko primorje i svi zajedno stvorili uslove da spremno dočekamo glavnu turističku sezonu”, kazao je Jevrić.
Podsjetio je da je Ulcinj 2012. godine spojen na Regionalni vodovod, da je u taj projekat Vlada Crne Gore uložila oko 18 miliona eura, ali da je bilo izvjesnih problema i nedoumica sa lokalnim vodovodnim preduzećem koje su prevaziđene, tako da će građani imati vodu visokog kvaliteta tokom 24 sata.

“Izražavam zadovoljstvo što je gospodin Nrekić, kao novi predsjednik Opštine, ovo postavio kao poslovni prioritet, kao i Hadžibeti koji je tek prije dva dana izabran za v.d. direktora ulcinjskog Vodovoda”, kazao je Jevrić.

Nrekić je istakao da je ovo “početak saradnje Opštine Ulcinj i JP Vodovod Ulcinj sa Regionalnim vodovodom, te da će u narednom periodu biti partneri.

“Opština Ulcinj partner je sa Vladom Crne Gore, tako da radimo za dobro građana. Ugovor je potpisan na šest mjeseci, sa težnjom da bude produžen na godinu, što ćemo imati prilike sigurno za nekih 10 – 15 dana. Stvorili smo uslove da dočekamo goste kako treba, ali i strane investitore. A Ulcinj je krenuo sa velikim investicijama. Vratićemo sjaj Ulcinju”, poručio je Nrekić
V.d. direktor Vodovoda Ulcinj kaže da je ugovor sa RV od velikog značaja za stabilnost vodovodnog sistema, naročito u toku turističke sezone.

“U julu ćemo uzimati 25l u sekundi, dok ćemo u avgustu uzeti 40l novih količina vode.Nadam se dobroj saradnji sa Regionalnim vodovodom”, poručio je Hadžibeti.

3 Komentari

  1. Činjenica ne potpisivanja štetnog ugovora Vodovoda Herceg NOVI sa Regionalnim vodovodom nema nikakve veze sa nacionalizmom. Stvar je samo u ekonomiji, odnosno, diktatu regionalonog vodovoda da se kupuje i ono što nije potrebno. To je štetan ugovor po Herceg Novi.

  2. Nevjerovatno je što su te dvije opštine odbijale da se snabdijevaju iz RV, 50-godišnjeg, ostvarenog, sna cijelog Primorja. Još je nevjerovatnije što je razlog bio nacionalne prirode, a ne to što imaju dovoljno svoje vode, jer nemaju. Valjda i te stvari polako dolaze u normalu. A RV, koji posluje na komercijalnoj osnovi, treba da prestane da uzima 1% od svake privatne i stambene kuće, jer je završen.

    3
    10

Ostavite komentar

*

code