REGIONALNI VODOVOD: REKORD U ISPORUCI VODE, ALI I U DUGOVANJIMA LOKALNIH VODOVODA

REGIONALNI VODOVOD: REKORD U ISPORUCI VODE, ALI I U DUGOVANJIMA LOKALNIH VODOVODA

114
0
Podijeli

U junu 2015. godine je isporučena rekordna količina vode iz Regionalnog vodovoda od 1.178.046 m3, što predstavlja za 97 % veću isporuku od do sada najveće u junu 2012. godine, ili 107 % veću isporuku u odnosu na jun 2014. godinu kada je isporučeno 567.884 m3.

– To potvrđuje opravdanost vizije Vlade Crne Gore da poslije nekoliko decenija trajanja dileme da li Crnoj Gori treba regionalni vodovod ili ne – i u vremenima globalne ekonomske krize prioritetno pristupi izgradnji regionalnog vodovodnog sistema. Tako je 2007. godine donijela odluku da se intenzviraju aktivnosti i da do 2010. godine uloži oko 80 miliona eura u ovaj, do sada, drugi po vrijednosti i značaju izgrađen infrastrukturni objekat u Crnoj Gori – navode iz JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”.
Rekordna isporuka vode je postignuta zahvaljujući činjenici da je ove godine prvi put postignut poslovni dogovor između Regionalnog vodovoda i svih šest lokalnih vodovoda na Crnogorskom primorju kojima se prvi put istovremeno tokom posljednjih mjeseci isporučuje voda, a tokom juna čak i opštini Herceg Novi.
– Međutim, drugi značajniji razlog treba tražiti u činjenici da je ova godina karakteristična po veoma malim padavinama, a što je doprinijelo da nestabilnost lokalnih izvora na Crnogorskom primorju dođe do izražaja, dok je izdašnost vodoizvorišta „Bolje sestre” konstantna i u ovakvim vremenskim uslovima – ističu iz ovog javnog preduzeća.
Regionalni vodovod posljednjih mjeseci bilježi i još jedan, ali neslavan, rekord koji se ogleda u potraživanjima od lokalnih vodovoda, koja na današnji dan iznose preko 2 miliona eura. -Potraživanja iz prethodnog perioda su oko 1.8 miliona eura, dok se oko milion eura odnosi samo na dug budvanskog vodovoda.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code