REGIONALNI VODOVOD: REKORDNA ISPORUKA VODE, PLAN PRIKLJUČAK ZA HERCEG NOVI I IZVOZ...

REGIONALNI VODOVOD: REKORDNA ISPORUKA VODE, PLAN PRIKLJUČAK ZA HERCEG NOVI I IZVOZ VODE

297
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U jeku turističke sezone kada su zbog nepovoljnih hidroloških uslova odnosno ekstrenmo visokih temperatura lokalna izvorišta vodovodnih preduzeća na Crnogorskom primorju imala problema sa izdašnošću i kvalitetom vode iz izvorišta regionalnog vodovoda konstantno je isporučivana potrebna količine higijenski ispravne vode za piće – saopšteno je iz JP Regionalni voodvod.

O rekordnoj isporuci u 2015. govore i podaci da će krajem septembra 2015. iz regionalnog vodovodnog sistema biti isporučena kompletna količina vode koja je isporučena u do sada rekordnoj 2012. godini.
– S obzirom na činjenicu da su ovog ljeta opštinama na Crnogorskom primorju, po zahtjevima vodovodnih preduzeća, isporučivane mnogo veće količine vode od ugovorom preciziranih količina, u narednim mjesecima JP „Regionalni vodovodod Crnogorsko primorje” će inicirati razgovore sa lokalnim VIK-ovima o novim aneksima ugovora o isporuci vode. Tako će lokalni Vodovodi blagovremeno moći da urade analize stvarnih potreba za vodom iz regionalnog vodovodnog sistema i biće izbjegnute situacije da zbog lošeg planiranja stvarnih potreba lokalnih vodovodnih preduzeća, stanovnici trpe nestašice vode. Stoga, svaki eventualni nedostatak vode biće odgovornost isključivo lokalnih vodovodnih preduzeća a nikako JP „Regionalni vodovodod Crnogorsko primorje” – saopštavaju iz tog preduzeća.
Razvojni projekti koje JP „Regionalni vodovodod Crnogorsko primorje” planira u narednom periodu su: povezivanje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem i izvoz vode iz regionalnog vodovodnog sistema.
– Za povezivanje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem ovo JP predalo je Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Realizacija ovog projekta može se očekivati u narednoj godini.
Količine vode koje će ovo JP planirati za izvoz nikako neće ugroziti vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja. Planovi o količinama vode koje će se izvoziti će biti bazirani na potrebama lokalnih vodovodnih preduzeća koje sami budu projektovali za naredni period, što znači da se procesu planiranja mora pristupiti na odgovoran i stručan način – poručeno je iz JP Regionalni vodovod.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code