REIZBOR DIREKTORA U OSNOVIM ŠKOLAMA U HERCEG NOVOM

REIZBOR DIREKTORA U OSNOVIM ŠKOLAMA U HERCEG NOVOM

0
Podijeli

U osnovnim školama u Herceg Novom „Dašo Pavičić” sa Tople i „Ilija Kišić” iz Zelenike, kao i u Muzičkoj školi u toku je reizbor direktora.

Konkursi za ta mjesta raspisani su nakon lokalnih izbora u decembru, jer po novom zakonu u toku izborne kampanje nije dozvoljeno raspisivati tendere i konkursa za rukovodeća mjesta.
Direktor zeleničke škole Đorđije Radović, za naš radio kaže da je konkurs zatvoren juče, a da će sjutra školski Odbor otvoriti sve pristigle molbe. One će biti poslate Ministarstvu prosvjete koje će o njima, za dvije sedmice, donijeti konačnu odluku.
– Ko se još prijavio osim mene, ne znam i ne želim ništa da prejudiciram. Molbe će sjutra biti otvorene i tad će sve biti jasnije – kaže Radović.
On je na mjestu direktora ove škole 15 godina, od 1. septembra 2000. godine, nakon što je dao ostavku na mjesto načelnika Sekretarijata za društve djelatnosti u tadašnjoj lokalnoj samoupravi.
U Muzičkoj školi čekaju odluku resoronog ministarstva, jer je na konkursu pristigla jedino molba sadašnje direktorke Nade Karadžić. Njen mandat ističe 7. februara i potvrđuje da je samo ona konkurisala na ovo mjesto.
Iza Karadžićke je jedan mandat u kome je, kako kaže, dosta toga postigla i u tom periodu u ovu umjetničko obrazovnu ustanovu uloženo je 20.000 eura.
– Nakon 27 godina riješen je problem grijanja, sređene su učionice, zbornica, kupljeni novi instrumenti. Spremna sam da i dalje radim odgovorno i profesionalno, kao i u prethodnom mandatu – rekla je ona.
Konkurs za reizbor direktora u Osnovnoj školi „Dašo Pavičić” bio je otvoren do 1. januara, ali zbog odsustva sadašnjeg direktora Nikole Stojanovića nismo uspjeli da saznamo da li je i on poput njegovih kolega ponovo konkurisao za ovo mjesto.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code