Rekonstrukcija bazena Instituta Igalo

Rekonstrukcija bazena Instituta Igalo

2778
6
Podijeli

institut-bazen-radovi-270916Limeni krov bazena Insituta Dr Simo Milošević svake zime na udaru je jakih olujnih vjetrova i nerjetko se događa da vjetar otkine djelove i otkrije bazen. Ipak, ove godine bazen će spreman dočekati zimu. Rekonstrukcija krova je u toku, a kako nam je kazao direktor Sektora tehničkog održavanja Instituta Igalo, Boris Pavlović, riječ je o redovnom poslu tehničke službe. On podrazumjeva temeljit uvid u stanje krovne konstrukcije na kraju ljetnje sezone, odnosno prije zimskih vremenskih neprilika.

– Nakon pregleda krovne konstrukcije sportskog bazena, uočeni su nedostaci koji se odnose na stabilnost krovne konstrukcije. Sagledavši situaciju odlučeno je da  obavimo popravke u okviru naših mogućnosti, kako bi konstrukcija krova bila sanirana – kazao je Pavlović.

Picerija i restoran

Planirani radovi predviđaju otkirvanje 1000m² krovnog pokrivača, uvid u stanje nosećih greda gornjeg lima i njihova zamjena po potrebi, vraćanje ispravnih i zamjena uništenih tabli TR lima, postavljanje izolacionog materijala, fiksiranje gornjih tabli lima, te neophodne bravarsko-limarske radove. Pavlović napominje da je planirano i saniranje  kompletne krovne konstrukcije. Izovđač  je firma Limbra sa podizvođačima, a radove finansira isključivo Institut.

– Pošto je bazen objekat od opšteg interesa države, opštine, PVK Jadrana Carine, ne vidim razloga zašto oni sa verbalne podrške, ne pređu na konkretnu i shodno procjeni i mogućnostima, daju pravi doprinos realizaciji ovog posla, koji bi podigao kvalitet usluga objekta od opštog interesa – kazao je Pavlović. On nije mogao da govori o vrjednosti ove investicije.

Kada je riječ o dugoočekivanom novom strateškom partneru Instituta, Pavlović zakljujučuje da bi svako prolongiranje investicionih ulaganja od kojih zavisi  nivo usluga Instituta moglo da dovede do “urušavanja sistema”. Bez obzira na neizvjesnu situaciju oko privatizacije u Institutu  planiraju i realizuju, shodno mogućnostima i prioritetima, poslove koji održavaju, ali i podižu nivo usluga ovog zdravstveno rehabilitacionog centra.

6 Komentari

 1. Dragi,zato što sve odrade rekonstrukcijom,pa nije potrebno održavanje.Još malo će rekonstrukcija cijele Banje,jer mora tako,ti ko da si s Marsa sad.
  0  0
 2. E moj tehnicki direktore jedno pitanje…? zasto bar pola tehnicke sluzbe seta kroz Igalo u toku radnog vremena? Hvala mada odgovor necu dobiti.
  0  0
 3. E ovaj tehnicki direktor se najvise bavi komentarisanjem. Neka on predje sa rijeci na djela i neka se dugogodisnji tehnicki problemi instituta regulise: nema tople vode,curi wc solja i sl. I neka obrati paznju dje su mu radnici u toku radnog vremena…
  0  0
 4. Od kad se tehnički direktori bave finansijama i konkretnim podrškama,komentarima situacije i slično? Neka samo kvalitetno odrade popravku i time daju konkretnu podršku Institutu i državi.Najlakši je tuđi posao izgleda.
  0  0

Ostavite komentar

*

code