REKONSTRUKCIJA BAZENA „LIDO MAR“ U PORTO MONTENEGRU

REKONSTRUKCIJA BAZENA „LIDO MAR“ U PORTO MONTENEGRU

0
Podijeli

Kompaniji Adriatic Marinas iz Tivta odobreno je rušenje konstrukcije objekta „Lido Mar”, u sklopu luksuznog rizorta Porto Montenegro.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je dozvolu za uklanjanje postojeće konstrukcije platoa objekta Lido Mar.
Iz Porto Montenegra Radiju Jadran su rekli da je riječ o rekonstrukciji bazena.
– Svake godine se bazen uređuje a ove godine obavljamo njegovu obnovu i bazen će ponovo biti spreman početkom sezone – rekao nam je pr u Porto Montenegru, Danilo Kalezić.

Picerija i restoran

Obavljena su periodična posmatranja stare konstrukcije sinhrolifta, odnosno platformi na bočnim stranama bazena Lido Mar, navodi Kalezić. Nakon posljednje inspekcije, uočeno je da su dijelovi stare konstrukcije, bočne platforme širine 577 centimetara, izgrađene 1981. godine, u takvom stanju da se zbog visokog stepena korozije i raspadanja betona i armature moraju ukloniti i zamijeniti novom konstrukcijom. Ona oblikom i gabaritima neće odstupati od postojećih platformi.
Kalezić je podsjetio da su krajem 2014. godine uklonili mobilijar, zelenilo i podne obloge, kao i oblogu na stranicama konstrukcije. Ove godine kreće ponovno sređivanje, sadnja bilja i izgradnja objekata.

Na listi koju je uradio američki internet portal “San Francisco Globe”, otvoreni “Lido mar” u naselju i marini “Porto Montenegro” u Tivtu našao se među 28 najatraktivnijih bazena na svijetu.
Bazen “Lido mar”, dužine 64 metra, čiji je dizajner arhitektonski studio RHE iz Britanije, našao se na 16. mjestu najatraktivnijih i najmaštovitijih bazena.
“Lido Mar” karakterišu posebni mozaici na dnu bazena, veliki bronzani kavdrat koji se izdiže iz bazena na čijem je južnom kraju i velika atraktivna skulptura modernog španskog kipara Jaumea Plense.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code