REKONSTRUKCIJA DIJELA ŠETALIŠTA PET DANICA ZA 3 DO 4 MJESECA

REKONSTRUKCIJA DIJELA ŠETALIŠTA PET DANICA ZA 3 DO 4 MJESECA

122
0
Podijeli

Na dijelu Šetališta Pet Danica, od Galeba do restorana “Ancora” u toku su pripremni radovi rekonstrukcije ovog dijela promenade, koja će obuhvatati dužinu od 365 m, do kupališta “Raffaelo”, površine 1600 m2.

Rekonstrukcija ovog dijela šetališta radiće se u III faze, a ukoliko vremenski uslovi dozvole da se rok preciziran ugovorom ispoštuje, sve bi trebalo da bude gotovo za 90 dana. Zbog nepredviđenih okolnosti, treba računati da posao, ipak, može biti produžen za dvadesetak dana, kaže nam v.d. direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada, Nikša Grgurević:
“U I fazi polažu se kolektorske cijevi i taj bi posao trebalo da traje 25 dana. U II fazi proširivaće se Šetalište ka moru, u širini od 3-5 m i betoniranje, dok će se u III fazi raditi popločavanje i postavljanje rasvjete”, pojasnio je on.
Čitav posao povjeren je barskoj kompaniji “Đokić group”, a vrijedan je 365 hiljada eura.
Obnova i popločavanje ovog dijela Šetališta bilo je planirano u prošloj godini, ali je odlagano nekoliko puta. Najprije, jer je s radovima trebalo krenuti uoči turističke sezone, pa su privrednici zbog toga protestovali.
Realizacija ovog “poduhvata” nakon prošle sezone odložena je zbog prebacivanja opredijeljenih novčanih sredstava za ovu investiciju na račun Agencije, čekanja na konačan projekat rekonstrukcije koji je vraćen na doradu. Dogovor sa tadašnjim v.d. predsjednikom opštine Milanom Vajagićem, bio je da se projekat ne započinje dok se ne riješi problem kanalizacije na Šetalištu Pet Danica.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code