REKONSTRUKCIJA I GRADNJA KOMPLEKSA LAZARET U MELJINAMA U FAZAMA DO 2017. GODINE

REKONSTRUKCIJA I GRADNJA KOMPLEKSA LAZARET U MELJINAMA U FAZAMA DO 2017. GODINE

117
0
Podijeli

Kompanija „Imperio holdings limited” d.o.o. iz Herceg Novog, zatražila je od Ministrastva održivog razvoja i turizma izdavanje UT uslova za izradu tehničke dokumentacije za hotelski rizort Lazaret u Meljinama prema usvojenom urbanističkom arhitektonskom rješenju i to “u što kraćem razumnom roku”.

Budući investitor u zahtjevu podsjeća da je Vlada na sjednici od 25. juna donijela odluku o usvajanju urbanističko arhitektonskog rješenja hotelskog rizorta Lazaret, što je i objavljeno u Služebnom listu 10. jula.
Takođe se od MRT-a traži da se urbanističko tehničkim uslovima predvidi fazna izgradnju rizorta.
Iz kompanije „Imperio holdings limited” su ranije našem radiju saopštili da će radovi početi u oktobru, a da je završetak gradnje planiran za kraj 2016. godine. Međutim, na njihovom zvaničnom sajtu se navodi da je do sada završena rekonstrukcija i izgradnja obale, a rekonstrukcija na istorijskoj zgradi Lazaret, izgradnja multifunkionalnog kompleksa i obale planira se do III kvartala 2017. godine.
Kompleks Lazaret će ujediniti restaurisanu istorijsku zgradu Lazareta sa novim objektima na lokaciji i rekonstruisanom obalom, gdje će se nalaziti marina i jahting klub. Planirano je da u istorijskoj zgradi budu hotel, restoran, prodavnice, muzej, kao i sala za održavanje raznih manifestacija. U novim objektima će se naći apartmani, restorani i kafići, spa centar i bazen, prodavnice, apoteka i podzemni parking. U krugu kompleksa biće izgrađeno nekoliko igrališta za djecu i zona za odmor posjetilaca.
– Prepoznajući veliku istorijsku vrijednost samog Lazareta u Meljinama i uvažavajući povezanost građana Herceg-Novog sa prodavnicama, kafićima, veterinarskom ambulantom i stajalištem za čamce koji se nalaze u blizini, namjeravamo da sačuvamo unikatnu atmosferu kompleksa, proširimo funkcionalnost prostora koji ga okružuje i da omogućimo slobodnu posjetu, kako za turiste, tako i za lokalno stanovništvo – planira investitor.
Objekat Lazaret sa mulom jedan je od djelova firme “Južni Jadran”, koje je prije godinu zajedno sa par hiljada kvadrata poslovnih objekata i 15.000 m2 zemljišta i plažom, Čedomir Popović vlasnik kompanije “Carine”, prodao ruskom biznismenu Genadiju Borisovu, za 12 miliona eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code