Početna Društvo Rekonstrukcija magistrale u Herceg Novom čeka saglasnost Vlade

Rekonstrukcija magistrale u Herceg Novom čeka saglasnost Vlade

7

Pripremni radovi za rekonstrukciju dijela magistralnog puta od skretanja za Servisnu zonu u Igalu do Mojdeškog puta, uključujući i dva mosta, na Petlji u Igalu i kod skretanja za Mojdeški put, počeće nakon što Vlada izda saglasnost Direkciji za saobraćaj. Taj prijedlog Direkcija je juče dostavila Vladi, a Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za dobijanje građevinske dozvole.

Planirana rekonstrukcija podrazumijeva investiciono održavanje postojeće trase puta u dužini od 2.800 m, sanaciju mostova na trasi ukupne dužine 67 m i odvod atmosferskih voda projektovanim kolektorima radi zaštite okoline. Prije ispupštanja prikupljenih voda predviđeno je prečišćavanje preko separatora ulja i naftnih derivata.

Picerija i restoran

Pripremni radovi obuhvataće ograđivanje gradilišta, izgradnju pomoćnih gradilišnih saobraćajnica za izradu nasipa i usjeka, povezivanje gradilišta na priključke (elektro, vodovod i drugo), uređenje lokacije za dopremu materijala, čišćenje terena, obilježavanje zahvata gradilišta, odstranjivanje grmlja i drveća, iskop-utovar-odvoz zemljanog materijala radi proširenja postojeće saobraćajnice i bezbjednog saobraćanja na gradilištu.

U toku je i proces eksproprijacije zemljišta, koji sprovodi Uprava za nekretnine. U Sutorini će biti eksproprisano 77 kvadrata zemljišta, a na području Tople oko 870 kvadrata. Korisnik eksproprijacije je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva – Direkcija za saobraćaj.

Kada će stići saglasnost za pripremne radove, izdata građevinska dozvola, kao ni dokle je stigao proces eksproprijacije, Radiju Jadran u Direkciji za saobraćaj nijesu mogli precizirati.

Podsjetićemo da je za rekonstrukciju dijela magistralnog puta izabrana podgorička firma Tehnoput MNE, a vrijednost radova je 1,7 miliona eura sa PDV-om.

7 Komentari

  1. Nemamo trotoar od autobuske stanice do skretanja za srbinu ni sa jedne strane kao ni od semafora do petlje i dalje prema Sutorini a pricamo o nekakvim rekonstrukcijama, cudno za 2018-tu godinu?!

  2. Malobi bilo da sve pozlate koliko su unistili (losom privatizacijom)ovaj grad gospoda iz podgorice.ne treba njih stitit od ulaganja u trotoare ili bilo cega sto je dobro nego narod novski koji nema dje da radi i zaradi platu od te ekipe koja je sve, ne samo iz h novog (nego i boke) odnjela u PG.

    18
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code