Rekonstrukcija mreže duž Stepeništa Sima Matavulja

Rekonstrukcija mreže duž Stepeništa Sima Matavulja

0
Podijeli

Od 10 do 12 časova bez dotoka vode bili su danas  potrošači u području Stepeništa Sima Matavulja i dijela ulice Desete hercegovačke brigade, u Herceg Novom.

– Razlog za obustavljanje dotoka vode su radovi koje  izvodi DOO Vodovod i kanalizacija Herceg Novi, u saradnji sa DOO Komunalno stambeno, na uređenju i sanaciji uočenih infrastrukturnih  nedostataka na Stepeništu Sima Matavulja. Radovi će obuhvatati  rekonstrukciju vodovodne alkatanske mreže DN 50, koja je položena ispod dna  kanala za atmosferske vode duž Stepeništa  Sima Matavulja i izmještanja ventila koje će izvršiti operativne ekipe održavanja vodovodne mreže DOO Vodovod i kanalizacija – navode iz hercegnovskog Vodovoda i kanalizacije.

Picerija i restoran

Riječ je o tridesetak metara cjevovoda, zbog čijih reparacija je već godinama oštećeno dno kanala, a u vrijeme kiše, zbog spojeva na cijevima koji su u samom koritu, dolazi do vodenog skoka, prelijevanja atmosferske vode  na stepenište i zadržavanja nečistoća na cijevima. Usljed polomljenog dna korita atmosferska voda se podliva pod stepenište i vjerovatno dolazi do stambenih objekata u Starom gradu.

Operativne ekipe  DOO Komunalno stambeno  će izvesti radove na uređenju zida uz stepenište, sa lijeve strane, gdje će biti dograđen zid i uređen teren na kome se nalazi prostor za kontejnere, kao i šaht sa ankernim blokom vodovoda za glavni vod ka rezervoaru Kanli Kula. Nakon izmještanja vodovodne cijevi u atmosferskom kanalu  biće sanirano i  dno kanala. U tehničkoj službi DOO Vodovod i kanalizacija očekuju da ovi radovi danas budu završeni.

Nema komentara