Rekonstrukcija trotoara kroz Igalo iduće nedjelje

Rekonstrukcija trotoara kroz Igalo iduće nedjelje

20
Podijeli

Izmiještanjem dva kioska ispred starog dijela Instituta Igalo tokom vikenda počeli su pripremni radovi za rekonstrukciju dijela trotoara od hotela Palmon Bay do Omladinskog parka u Igalu.

Radovi, vrijedni 80 hiljada eura, trebalo bi da krenu sljedeće sedmice, jer  izvođač, nikšićka kompanija Temko d.o.o. treba da prebaci mehanizaciju, kazali su nam u Agenciji za izgradnju i razvoj grada.

Picerija i restoran

Saobraćaj na ovoj dionici neće biti obustavljan već će se parcijalno izmiještati pojedina parking mjesta kako radovi budu odmicali, kazali su nam u Sekretarijatu za komunalne djelatnosti i ekologiju.

Sa druge strane, autobusko stajalište kod stare banje biće privremeno, zbog radova, ispred Ilijinog parka. Kabina sa sjedištem neće biti premještana.

Za drugu, frekventniju stanicu, kod Pošte u Igalu, još se traži alternativno rješenje, ali kako su nam rekli u Sekretarijatu, to pitanje rješavaće se „u hodu“ i u dogovoru sa lokalnim prevoznikom, kompanijom Blueline. Postoji ideja da stajalište privremeno bude locirano kod bivšeg hotela Tamaris, ali će to svakako zavisiti od toga gdje će biti autobusima najzgodnije da parkiraju i uzmu putnike.

Projekat sanacije trotoara u glavnoj ulici kroz Igalo, od hotela Palmon Bay do nekadašnjeg restorana Galeb, završen je u avgustu prošle godine. Opština je obezbijedila izradu projektne dokumentacije preko Agencije za izgradnju i razvoj, dok će lokalna Turistička organizacija finansirati izvođenje radova, iz dijela prihoda koji se prema zakonu odvaja za poboljšanje turističke infrastrukture, saopšteno je ranije iz lokalne uprave.

Garantni rok za izvedene radove i ugrađeni materijal je minimum dvije godine.

Inače, ugovor kojim je TO HN donirala Opštini Herceg Novi 80 hiljada eura za izvođenje radova potpisan je 26. decembra prošle godine. Opština kao primalac donacije dužna je da dostavi donatoru, TO HN, izvještaj utrošenih sredstava sa specifikacijom troškova i pratećom dokumentacijom u roku od 15 dana od dana za koji je predviđen završetak projekta, odnosno 1. marta ove godine.

20 Komentari

 1. Ovaj Omladinski park je nekada bio zeleniji. Imao je zivu ogradu, a plocnici su bili cetvrtasti, sa nekim sitnim, sivkastim kamencicima. Ispod drveca je bila trava, sisarke koje smo kao djeca skupljali… U tom parku smo se igrali i sa klikerima. Sad kad prodjem, obuzme me tuga. Previse je betona. Jos jedino drvece je ostalo da nas sjeca na ta vremena.

  30
  1
 2. A stajalište na Novosadski i ona skalamerija od kioska da se postave novi i moderni bez tendi i frižidera ko da je prodavnica voli. Zna se šta sadrži kiosk.

  26
 3. Takodje molimo redakciju radi Jadrana da još jednom prenesu tekst od 10. 04. 2015 godine u kojem su sasvim korektno iznijeli problem skala na mojdeskom putu.
  Ako se ponavljanje teksta ne kosi sa njihovom uredjivackom politikom.
  Hvala i Vama unaprijed !!!!!

  19
  1
 4. AKO NISTE ZAINTERESOVANI ZA RJEŠENJE PROBLEMA SKALA MOLIM DA SE BAR IZJASNITE U KOJOJ MJERI UGROZAVAJU BEZBJEDNOST SAOBRACAJA, PJEŠAKA KAO I LJUDI KOJI IH KORISTE.
  HVALA !!!!!!

  19
  1
 5. Gospodine Lucicu hoceteli se ikada izjasniti o
  SKALAMA STO ULAZE METAR IPO U MOJDESKI PUT
  Ugrozavaju saobracaj pješake i pitanje je dana kada će onako ruinirane i dotrajale da se sruče na saobracajnicu.
  ILI SMATRATE DA OD ULASKA NA MOJDESKI PUT PA DO KRAJA ISTOG NIJE INTERESANTNO AGENCIJI ZA IZGRADNJU I RAZVOJ HERCEG NOVOGA ??????????
  Pa i tu žive ljudi.
  Hvala

  19
  3

Ostavite komentar

*

code