Rekord u isporuci vode iz regionalnog vodovoda

Rekord u isporuci vode iz regionalnog vodovoda

2
Podijeli

U avgustu je nastavljen trend porasta u isporuci vode iz regionalnog vodovodnog sistema u odnosu na 2016. godinu.

Tokom prvih 15 dana avgusta svim opštinama na Crnogorskom primorju (uključujući opštinu Herceg Novi kojoj se voda isporučuje u saradnji sa DOO „Vodovod i kanalizacija“ Tivat), iz regionalnog vodovodnog sistema je isporučeno 926.100 m3 vode, što je za 9% više u odnosu na isti period 2016. Godine, saopšteno je iz JP Regionalni vodovod.

Picerija i restoran

– Svi su izgledi da će 2017. godina oboriti sve dosadašnje poslovne i druge turističke rekorde u Crnoj Gori, a Regionalni vodovod je veliki broj turista dočekao spreman. Ne samo da uredno i u kontinuitetu snabdijeva vodom lokalna vodovodna preduzeća na primorju, već je i sam sistem prije početka glavne turističke sezone, u tehničko-tehnološkom i organizacionom smislu pripremio da bi mogao apsolutno realizovati uredno snabdijevanje Crnogorskog primorja tokom ljetnjeg perioda – ističu iz ovog JP.

Takođe, u junu 2017. godine iz regionalnog vodovodnog sistema isporučeno je 12%, a u julu 2017, 19% više vode u odnosu na isti period 2016. godine.

– Navedeni podaci predstavljaju dokaz da je Regionalni vodovod jedan od najpouzdanijih partnera turističkih privrednika i lokalnih vodovodnih preduzeća, koja već 5 godina iz regionalnog vodovodnog sistema preuzimaju značajno veće količine vode od ugovorenih.

Tako je tokom posljednjeg gotovo tromjesečnog perioda (jun, jul i prvih 15 dana avgusta 2017. godine) opštini Budva isporučeno 19% više vode od ugovorenih količina, Kotoru 13% više, Tivtu 55%, Baru 15% i, konačno, Ulcinju 23% više od ugovorene količine – podaci su ovog preduzeća.

Samo juče iz regionalnog vodovodnog sistema isporučeno je ukupno 798 l/s što čini 72,5% od ukupnog kapaciteta 1. faze regionalnog vodovodnog sistema.

Kada je riječ o opštinama pojedinačno, valja istaći da je Budva na dan 15. avgust 2017. godine preuzela 10% više od količine vode koju je preuzela na isti dan 2016. godine, Tivat, 42% više, Bar 57% više, Ulcinj 13% više, dok Kotor preuzima 33% manje vode u odnosu na isti dan 2016. Godine – navode iz Regionalnog vodovoda.

2 Komentari

  1. “Poslovne i druge turističke rekorde”????
    Ako vam poslovanje spada u turizam, jasno zašto dosad niste riješili vodosnabdjevanje. Radilo se sezonski, opušteno, u ladovini.

Ostavite komentar

*

code