REKORDAN BROJ UČESNIKA U SPRINT TRIATLONU U TIVTU, ALI I DVIJE NEZGODE

REKORDAN BROJ UČESNIKA U SPRINT TRIATLONU U TIVTU, ALI I DVIJE NEZGODE

110
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U Tivtu na plaži Kalardovo, održano je 2. kolo triatlon lige Crne Gore u disciplini sprint triatlon (750 m plivanje, 20 km biciklizma, 5 km trčanja).

Ovo kolo je obilježio rekordan broj takmičara, ukupno 27, od čega 25 u muškoj i dvije takmičarke u ženskoj konkurenciji.
– Danas su bili idealni uslovi za trku, imali smo prvi put trku bez talasa, vjetra i sunca, što su mnogi iskoristili da poprave svoje lične rekorde. Najbrži je bio Dušan Milošević iz TK Podgorica sa vremenom 1:11:00 a iza njega su stigli članovi TK Herceg Novi Luka Čupić i Goran Daničić. Kod žena najbolja je bila Lidija Vukić iz TK Herceg Novi sa vremenom 1:30:39 dok je druga bila Teodora Gordijan iz TK Podgorica – navode iz Triatlon kluba Herceg Novi.
Ipak, trku je obilježilo i par propusta i nezgoda na biciklističkoj stazi. Dogodila su se dva odvojena pada sa bicikla, jedan od takmičara je prošao sa lakšim povredama, dok je drugi zadobio dva preloma na šaci. Pored toga zbog propusta za zapisničkim stolom, desilo se da je nekoliko takmičara odvozilo jedan krug više na biciklu.
– Na žalost, ovakve stavari se dešavaju, ali razlog tome je previše takmičara na relativno kratkoj stazi, te sudije nisu u mogućnosti da valjano isprate trku. No, dosta takmičara na stazi bi, ipak, trebalo da nas raduje, jer je to još jedan dokaz da je triatlon sve popularniji u Crnoj Gori, a propuste ćemo nastojati da svedemo na minimum u sledećim trkama – kažu hercegnovski triatlonci.
TK Herceg Novi ne posustaje sa učešćem i organizacijom trka. Već u narednom periodu tačnije 5.jula, Luka Čupić učestvovaće na trci(olimpijski non drafting triatlon) u Zagrebu pod organizacijom istoimenog kluba. Potom 18. jula u organizaciji Triatlon Saveza Crne Gore u Tivtu će biti održano državno prvenstvo u akvatlonu (1000m plivanje-5000m trčanje), a naredni dan na rasporedu je 3. kolo triatlon lige Crne Gore na plaži Kalardovo.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code