REKORDNA SEZONA U ˝PLAVOM HORIZONTU˝ UOČI RUŠENJA HOTELA

REKORDNA SEZONA U ˝PLAVOM HORIZONTU˝ UOČI RUŠENJA HOTELA

112
0
Podijeli

plavi_horizonti_2011Hotelski kompleks “Plavi horizonti” i formalno je 1. oktobra prešao u vlasništvo arapske investicione grupe Qatari diar, ali je produžena sezona na kratko  prolongirala zvaničnu primopredaju.

Uz dosta tuge zaposleni počinju iseljavanje iz 40 godina starog hotela, koji će novi vlasnici preuzeti 15 oktobra, da bi ga kako je planirano uskoro srušili.

Picerija i restoran

„Bila je to  izuzetno dobra sezona. Ostvareno je 67.000 noćenja, uz rekordnu vanpansionsku potrošnju. Hotel u uvali Pržna sa izuzetnom plažom dugom 300 metara, borovom šumom i maslinjacima u zaleđu,omiljena je destinacija kupača iz cijele regije, koji su i juče  u velikom broju koristili dragocjene dana mihioljskog ljeta. Ipak, hotel se kao i uvijek zatvara 1. oktobra – i to je momenat kada se zbrajaju  rezultati sezone. Rekord ostaje u sjenci činjenice da je ovo posljednja  godina za stari hotel i 15-ak zaposlenih koji su u njega ugradili dobar dio života“ – kaže za Radio Jadran direktor Dragan Bućin.
– U toku je pakovanje starog inventara i priprema za predaju ključeva  objekta do 15 oktobra – kaže Bućin.

Hotelski kompleks “Plavi horizonti” osnovan je prije četiri decenije, a arapska grupa “Katari diar” dala je 24 miliona eura za kompleks od 250.000 kvadrata.

Novi vlasnik planira da na mjestu starog izgradi hotel sa pet zvjezdica. Čitava investicija je vrijedna  200 miliona eura, a novi kompleks trebalo bi da ima oko 170 apartmana u vilama, sa pratećim sportsko-rekreativnim i zabavnim sadržajima.

– Obaveza je da ostave 30 odsto plaže dostupne za građane koji vole plažu udaljenu 15-ak kilometara od najbližeg grada Tivta – podsjeća za SEE biz predsjednik opštine Dragan Kankaraš koji najavljuje da će u lokalnom parlamentu uskoro biti usvojena prostorno-planska dokumentacija. Nakon toga moći će da počne rušenje starog hotela, a novi će biti gotov do 2014. godine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code