Preko 70 biciklista iz Slovenije u Herceg Novom

Preko 70 biciklista iz Slovenije u Herceg Novom

1899
0
Podijeli

Biciklističko društvo Bam.Bi iz Trboja boravi u Institutu Igalo, odakle će imati rekreativnu biciklistička vožnju, odnosno dvije jednodnevne etape. Kako je kazao predsjednik društva i generalni sekretar biciklističkog saveza Slovenije, Aleš Kalan u Crnoj Gori boraviće dva dana.

–  U Igalu smo dva dana, poslije toga idemo preko Trebinja za Neum. Došli smo glavnim putem, jadranskom magistralom, a sjutra se vraćamo preko graničnog prelaza Sitnica i Trebinja – objasnio je Kalan.

Picerija i restoran

Na programu “18. BAM.Bi Dalmacija toura” su dvije etape. Prva, koja se vozi danas je Igalo-Donji Orahovac-Kotor-Lovćen-Tivat-Igalo, u dužini od 138km i druga dužine 132km, koju će voziti sjutra iz Igala, preko prelaza Sitnica u Trebinje pa za Neum.

Ovo društvo već 18 godina svake godine organizuje rekreativne vožnje, ali mjenja destinacije, pa je ove godine uvrštena i Boka.

– Svake godine nas je sve više. Svi smo amateri, rekreativni biciklisti. Ove godine nas je najviše učeniska – 76 biciklista. A to su sve ljudi koji vole da se druže, da pređu biciklom jedno 100 do 150 km. Danas idemo na Lovćen, što je vaša kraljevska etapa i to je za svakog od nas poseban događaj u životu i rado se vraćamo – kazao je Kalan.

Crna Gora im je inače daleko, ali putevi su im privlačni, ima dosta uspona, lijepa je priroda zbog čega se često vraćaju. Ovo je već 3. put da su Herceg Novom. Ranije su išli i do Ulcinja i u druge krajeve Crne Gore, kaže Kalan, ali ove godine ipak samo Boka.

Kalan otkriva da se grupi svake godine priključuju i stranci, na šta je posebno ponosan. Ove godine sa njima su jedan biciklista iz Kanade i jedan iz Sjedinjenih američkih država.

Sportsko društvo Bam.Bi broji oko 600 članova, najviše je biciklista, ali ima i planinara. Ova etapa je rekreativnog karatkera, mada organizuju i takmičenja, ali trenutno se vozi Kup Slovenije, pa je takmičarski dio ekipe opravdano izostao.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code