Remont hidrotunela Gorica-Plat i restrikcije vode od 15. maja do 4. juna

Remont hidrotunela Gorica-Plat i restrikcije vode od 15. maja do 4. juna

14
Podijeli

Ove godine planirana sanacija dovodnog hidrotunela, kao i revitalizacija turbina na HE Plat, obaviće se od 15. maja do 4. juna.

U ovom periodu potrošači od Sutorine do Baošića će se sabdijevati sa vodoizvorišta Opačica, a dio vode će biti preuziman sa vodoizvorišta Ljuta, preko novoizgrađenog cjevovoda u Karasovićima. Potrošači Kamenara i Bijele će u ovom periodu imati uredno vodosabdijevanje iz regionalnog vodovoda, preko tivatskog cjevovoda.

Picerija i restoran

Do ovog termina iz DOO Vodovod i kanalizacija Herceg Novi će, kako navode, preuzeti sve potrebne aktivnosti kako bi vodosabdijevanje bilo što urednije.

Plan isporuke vode na vrijeme će biti objavljen. U slučaju eventualnih promjena termina obustave vodosabdijevanja iz Hidroelektrana na Trebišnjici blagovremeno će obavijestiti novski Vodovod.

Podsjetimo da Herceg Novi decenijama dobija iz Goričkog jezera, preko HE Plat preko 400 litara u sekundi vode. Međutim, u periodu godišnjeg remonta hidrotunela ostaje bez tih količina i oslanja se na nedovoljna lokalna izvorišta. Lani zahvaljujući dodatnim količinama vode iz regionalnog vodovoda s jedne, kao i Konavala s druge strane, potrošači u Herceg Novom imali su blage restrikcije vode, a mnogi su prošli i bez njih. Za očekivati je da tako bude i ove godine.

14 Komentari

 1. Prema zvaničnim informacijama (koje su objavljene u štampi prošlog ljeta) cijena kubika vode iz regionalnog vodovoda je 37 centi! A cijena vode koju građani hercegnovske opštine plaćaju, sa snabdijevanjem preko Plata, je skoro 1 evro (95 ili 97 centi).
  Prošlog ljeta, kada su Bijela i Kamenari snabdevani vodom sa izvora Plavda (Lepetani) Vodovod Herceg Novi je naplaćivao vodu po cijenama vode dobijene sa Plata. O ovom problemu sam pisao direktoru Vodovoda, ali nema odgovora ni demantija!

 2. И воду би још, а мало вам је Нато, мало што смо лидери овог оног, него још и воду искате, е незахвална сиротињо!

 3. @Prvi bokelj po cjenovniku Regionalnog vodovoda kubik vode bi bio skuplji nego voda sa plata.
  Da je pameti bilo jos onda kad se napravilo ratiste prema DU, mogao se raditi cjevovod prema TB ili dje vec mozemo uzeti vodu kao najveca primorska opstina – pa kad imas izbor onda mozda ne bi bilo ovoliko prekida. 20 dana bez urednog vodosnabdjevanja je previse, ali neki dio rivijere bude znatno duze, i tako svake godine.
  Sad mi se cini i da treba provjeriti kvalitet vode koja dolazi do nasih cesmi, i da je to bitnije. Ima nekih cudnih promjena u ukusu i mirisu, mada definicija vode je da nema ni jedno ni drugo; ali promjena ima zadnjih mjesec dana.

 4. Pi kako su nesposobni ovi politicari samo da im se para nagledat,prije bi mi gradjani ucinili nesto no onidok kao Nadju i osposobe firme za rad .

  3
  5
 5. Koliko već dugo pričate o priključenju opštine Herceg Novi na regionalni vodovod! A zašto opština Herceg Novi nije priključena na regionalni vodovod, još prije 15 godina, nego ste se slijepo “oslanjali” na vodu iz Plata? A “oni” su nam preko cijene i stalnim prekidima u vodosnabdijevanju “dušu uzeli”. A rukovodstvo opštine Herceg Novi nikako da se “opamijeti”! U posljenjih 10 i više godina najvažnije pitanje u opštini su izbori, pa to je neverovatno!
  Što se tiče snabdijevanja vodom Kamenara i Bijele, velika sramota je da kada se ova mjesta snabdijevaju iz regionalnog vodovoda potrošači plaćaju istu cijenu, kao kad su priključeni na snabdijevanje preko Plata, iako je cijena ove vode tri puta jeftinija! E pa gospodo, neće to moći “dugo tako”, to je čista pljačka građana!
  A Kamenari i Bijela tada dobijaju vodu iz Plavde (iz Lepetana)!? Ova voda, naročito u ljetnjim mjesecima nije ispravna za piće, što i Vodovod Herceg Novi često potvrđuje!
  Pa kada ćete izgraditi priključak na regionalni vodovod?

  13
  4
 6. postavljam pitanje vodovodzijama ocete opet da nam uvaljujete uredno vodosnabdijevanje sa vodom iz regionalnog istom onom koju ste nam sa istom pricom podvaljivali i prosle i predprosle godine.Ne lazite narod vise i priznajte da cete za Bijelu i Kamenare davat vodu slanu i glibavu sa izvorista Plavda iz Lepetana i da cemo je uredno platiti kao neku ljekovitu vodu a ne obicni glib.Sram Vas i stid bilo!!!

  24
  2
 7. ovo je prešlo granice podnošljivosti….dokle više ovako? ovo je ravno paklu…svake godine 25 dana nemamo vodu i uvijek je uredno plaćamo.

  26
  4
 8. Pa sto ćemo sad sto se cisti.
  Male restrikcije 15dana i da smo zdravo.
  Čitavo crnogorsko primorje do prija par godina cjelo ljeto je živjelo tako na restrikcijama.
  Ništa li vam ne valja i neznatne cjenit.
  Zato nam grad i neide naprijed.

  13
  29

Ostavite komentar

*

code