Rent a bike stanice „na čekanju“

Rent a bike stanice „na čekanju“

1414
6
Podijeli

Iz Agencije za izgradnju i razvoj grada, još u decembru 2015. godine lansirana je ideja izgradnje stanica za rentiranje bicikala, koje bi bile nadograđene na postojeće Info punktove Turističke organizacije. U međuvremenu, Agencija je podnijela zahtjev Sekretarijatu za urbanizam, potvrio nam je direktor, Nikša Grgurević.

rentiranje bicikala ideja

Treba ispitati  u kojoj mjeri je moguća nadogradnja, u skladu sa zakonskom regulativom.

Picerija i restoran

– Kontaktirali smo i kompaniju Next Bike, jednog od najeminentnijih brendova u Evropi za bike sharing i dobili odgovarajuće sugestije. Jer, još tragamo za najadekvatnijim rješejnem. Kao najoptimalnije nameće se nadogradnja postojećih turističkih info pultova – kaže Grgurević.

Od Sekretarijata za prostorno planiranje očekuju i plan o privremenim objektima. Nakon toga će u Agenciji potražiti adekvatne partnere za realizaciju ovog projekta. On nije nimalo jeftin, jer jedna stanica košta izmešu 12 i 15 hiljada eura – riječi su Nikše Grgurevića.

Svaka stanica predviđa 12 mjesta za bicikla, uz mogućnost proširenja kapaciteta. Od toga 8 mjesta je predviđeno za obična, a 4 mjesta za električna bicikla.

U Agenciji nijesu odustali od ove ideje, ali Opština trenutno ima prioritetnije projekte, poput rekonstrukcije Šetališta, pa će realizacija ovog posla usliejditi kada budu završeni aktuelniji.

Osim toga projekti, poput stanica za rentiranje bicikala, podesniji su izvan turističke sezone, jer je cilj poboljšati cjelogodišnju ponudu grada, tim prije što Herceg Novi nema niti jednu biciklističku stazu.

6 Komentari

  1. Ma obavezno zabrana vozje bicikala setalistem u sezoni.Uvece je ljeti puno setaliste ljudi,za bicikle nema mjesta.Raspalice biciklista neko malo dijete ne daj boze….onda je kasno.Bahato voze svi preko ljeta cak i sviraju da se pomjere setaci
    0    0
  2. Odlicna ideja. bilo bi zgodno da se napravi kratka staza ispod dvorane park, za premoscivanje stepenica, kad se ide iz pravca amfiteatra prema skveru ili obrnuto. to je najpovoljnija trasa za penjanje u stari grad
    0    0

Ostavite komentar

*

code