Restrikcije vode, ipak, blaže

Restrikcije vode, ipak, blaže

4170
11
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg_novi_20Sa 240 litara u sekundi vode iz lokalnih izvorišta i Konavala Herceg Novi već treći dan, ipak, ima blaže restrikcije.

Premda zvanično i dalje važi dvadesetočasovn raspored obustave oko 400 s/l vode, zbog redovne godišnje sanacije hidrotunela Gorica-Plat, potrošači imaju vodu koji sat duže ujutru i uveče.

Picerija i restoran

– Rivijera je dobro snabdijevena vodom i ima je oko 10-12 sati dnevno. Isto stanje je i na Toploj i Igalu, dok gornji djelovi grada imaju do 5 sati dnevno vodu – kazao je Radiju Jadran sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilija Peulić.

On objašnjava da u suštini nema restrikcija, kao i da bi 240 l/s bilo dovoljno za 16 sati vode, ali pošto se mora pumpati za Herceg Novi i rivijeru, ti prekidi su neizbježni.

– U subotu smo imali jedan zahtjev za cistjernu i odmah smo poslali cistjernu vatrogasne službe – kaže Peulić.

Iako voda dolazi pod velikim pritiskom, ona je ispravna za piće.

Podsjećamo da će restrikcije  zvanično trajati do 30. maja, kada će potrošači od Sutorine do Savine imati vode od 7-9 i od 19-21 čas, a od Meljina do Kamenara od 5-7 i od 17-19 časova. Naselja Sušćepan, Ratiševina, Šćepoševići i Žvinje dobijaće cistjernu po potrebi.

11 Komentari

 1. Sprda li se ovaj covek? Ako vode ima vise od 2 sata dnevno onda nisu restrikcije? Inace ne znam sta prica jer je vise od 2, 2 i po sata nema. U Bijeloj godinama ima duze vode i kad ciste, sad bi pored regionalnog trebalo imati jos vise, a nema. Inace se nista ne radi na regionalnom pa pretpostavljam da je ipak istina da nisu platili dug. Tek je prva godina i ne moze se sve sto su prethodnici uradili srediti odmah, ali od velikih ocekivanja “niko ne moze biti gori od ovih”, smo dosli na to da ne nogu biti gori od Mandica i ekipe ali mogu biti taman isti.
  0  0
 2. O čemu priča ovaj stručnjak Peulić,sluša li on sebe što priča.ama ko je lud ođe,ovaj ubijeni narod,koji zna ima li ode ili nema,ili ovaj stručnjak kod kojeg uvjek ima vode.ama svaka im je istin ovakva,nadamo se ne dugo.
  0  0
 3. Ma šta nam napriča ovaj stručnjak,nema restrikcija a nema ni vode.Treba li da vjerujemo sebi ili svojim očima?Stvarno nevjerovatno,sve po glavi stanovnika.
  0  0
 4. Ha ,restrikcije su restrikcije pa kako ih godj obrnemo i okrenemo i nikome nijesu mile, ali sa ovakvima kao sada se moze donekle izboriti , treba samo racionalno isplanirati vrijeme, naravno ko moze.
  0  0
 5. Ček…da ustanem u 5 da bih imala vode?brate kako ce majke (ne samo one ali npr)da ustaju u 5 da bi oprale veš (sto je potpuno nemoguce pa cak i da ustanu tako rano)?na ruke?A jes…NEMA VODE DA SE OPERE NA RUKE!!!ne znam kako cemo ovog leta sa turistima jer stalno nesto kopaju,nema struje niti vode…Zelenika cist primjer…Kao neka rupa ne moze se autom proc…Stalno zastoji….PA LJUDI SABERITE SE I NAPRAVITE NAM VISE TU GLUPU CIJEV ZBOG KOJE PATIMO MJESECIMAA!???
  0  0
 6. Ma bravoooo u 21.veku zahvalni smo na blazim restrikcijama . A danas Topla nema ni struju bravooooo doci ce do 14h pa nikako. Grad koji vam nedostaje HN,navalite turisti
  0  0

Ostavite komentar

*

code