Restrikcije vode u Herceg Novom biće blaže: Iz Konavala dodatnih 80 l/s

Restrikcije vode u Herceg Novom biće blaže: Iz Konavala dodatnih 80 l/s

1
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg_novi_20Redovne restrikcije vode u Herceg Novom zbog čišćenja hidrotunela HE Trebišnjica i obustave dotoka 400 l/s vode sa Plata, ove godine biće blaže. Pored toga što počinju ranije i što su hidrološke prilike povoljnije, pa su i lokalna izvorišta izdašnija, predstavnici hercegnovskog Vodovoda dogovorili su sa kolegama iz Konavala i Regionalnog vodovoda dodatne isporuke.

Potrošači će, za razliku od prošle godine u junu i oktobru, imati više vode, jer je sa Konavljanima dogovoren skoro isti, ako ne i bolji aranžman nego prošle godine, kazala je za Radio Jadran direktorka “Vodovoda i kanalizacije” d.o.o, Jelena Đaković:

Picerija i restoran

– Tokom restrikcija, od 14. do 31. maja, očekujemo isporuku od 80 – 90 sec l vode. Kad je riječ o Regionalnom vodovodu, zbog radova koje trenutno izvode, a moraju okončati do 31. maja zbog obaveza prema izvođaču, dogovoreno je da se ti radovi nastave. Onda bismo od 1. juna mogli preuzimati 50-60 sec l, jer su nam mnogo potrebnije u sezoni nego sada – ističe Đaković.

Termini restriktivne isporuke vode znaće se u sedmici prije restrikcije.

Inače, lokalno izvorište Opačica za sada raspolaže sa dovoljnom količinom vode, od 160 sekundnih litara. Nije bilo korišteno duži  period i potpuno je spremno. Kad je riječ o izvorištu u Mojdežu, ono trenutno raspolaže sa 30 sec l, ali se za sada još ne zna da li će biti “aktivirano” tokom restrikcija. Sve će zavisiti od potrošnje i vremenskih prilika.

sastanak rgionalni vodovod opstina hn 280416Predstavnici JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” direktor i inženjeri Regionalnog vodovoda Goran Jevrić, Ivan Špadijer i Milan Janović, juče su predstavili rukovodstvu Opštine i predstavnicima “Vodovoda i kanalizacije” projekat spajanja Herceg Novog na regionalni sistem vodosnabdijevanja. Dogovorene su dalje aktivnosti na planu priključenja opštine Herceg Novi na regionalni vodovod, koji će se odvijati u tri faze. Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Opštine Herceg Novi Dragan Janković i Sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju Ilija Peulić, direktorica “Vodovoda” Jelena Đaković i tehnički direktor tog preduzeća Mićo Stojanović, kao i članovi Odbora direktora, na čelu sa predsjednikom Zoranom Bošnjakom.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code