»ETNO-PIJACA« I NA PRIMORJU

»ETNO-PIJACA« I NA PRIMORJU

0
Podijeli

Budva_3Nakon 9. Sajma suvenira, koji je u januaru održan u Delta City-ju u Podgorici, u Budvi će sjutra, u parku pored gradske marine, u saradnji sa Turističkom organizacijom, biti održana manifestacija pod nazivom „Etno pijaca”. Civilni centar nastavlja da promoviše crnogorsko stvaralaštvo, u prvom redu izradu suvenira, kao neizostavni dio turističke ponude. Pored tradicionalnog Sajma suvenira, koji se održava već devet godina, Civilni centar tokom cijele godine organizuje i veliki broj manjih izložbi po cijeloj Crnoj Gori. Ovo je prva u nizu ljetnjih manifestacija, radi predstavljanja stvaralaštva Crne Gore.
PR Sajma suvenira, Maja Leković, je za Radio »Jadran« rekla da će posjetioci moći da vide razne suvenire, ali biće predstavljeni i stari zanati, izrađivači nakita, kao i umjetničke zanatlije. Ona takođe navodi da će manifestacija biti interesantna svima, posebno turistima, jer će biti u prilici da na jednom mjestu upoznaju sve različitosti Crne Gore. Vjeruje da će im to biti dodatni podsticaj da se ponovo vrate Crnoj Gori, nastavljajući da otkrivaju sve njene ljepote.
Manifestacija počinje u 11 časova a trajaće do 20 sati.
Slična manifestacija, najavljena je i u Ulcinju 26.maja, na terasi restorana “Hollegro” na Maloj ulcinjskoj plaži. Tom prilikom biće predstavljeno oko 40 izlagača, a očekuju i goste iz inostranstva.
Civilni centar tako podstiče na bavljenje kreativnim poslovima,kojima mnogi mogu sami sebi da obezbijede zasposlenje u ovim godinama ekonomske krize.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code