Ribarima do 10 hiljada eura podrška za opremu, ribolov i plovila

Ribarima do 10 hiljada eura podrška za opremu, ribolov i plovila

2045
1
Podijeli

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja  objavilo je tri javna poziva za dodjelu podrške razvoju sektora ribarstva, u skladu sa Agrobudžetom za ovu godinu.

Podrška u iznosu do 50 odsto ukupne investicije opredjeljena je za modernizaciju profesionalne ribolovne flote za ulov demerzalnih i pelagičnih resursa, kao i za mali privredni ribolov za plovila do deset metara LOA.

Picerija i restoran

Kako se navodi, javnim pozivom za modernizaciju profesionalne ribolovne flote za ulov demerzalnih resursa podržavaju se profesionalni ribari koji su nosioci dozvole za obavljanje privrednog ribolova uz upotrebu ribolovnog alata mreža “koča”.

–       Prihvatljive investicije za podršku su opremanje i rekonstrukcija ribolovnog plovnog objekta, zamjena ili generalna opravka pogonskog generatora, nabavka opreme za ribolov i plovidbu, kao i nabavka opreme za održavanje i čuvanje ribe i drugih morskih organizama na plovilu, pojasnili su iz Ministarstva.

Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50 odsto od ukupne vrijednosti ispostavljenih računa, maksimalno do deset hiljada eura po plovilu.

Javnim pozivom za dodjelu podrške modernizaciji profesionalne ribolovne flote za ulov pelagičnih resursa podržavaju se profesionalni ribari koji su nosioci dozvole za obavljanje privrednog ribolova uz upotrebu ribolovnog alata mreža “plivarica”:

–       Prihvatljive investicije za podršku su opremanje i rekonstrukcija ribolovnog plovnog objekta, zamjena ili generalna opravka pogonskog generatora, nabavka opreme za ribolov i plovidbu, kao i nabavka opreme za održavanje i čuvanje ribe i drugih morskih organizama na plovilu.

Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50 odsto od ukupne vrijednosti ispostavljenih računa, maksimalno do deset hiljada eura po plovilu.

–       Kroz javni poziv za dodjelu podrške modernizaciji profesionalne ribolovne flote u malom privrednom ribolovu za plovila do deset metara LOA, podržavaju se profesionalni ribari koji su nosioci dozvole za obavljanje privrednog ribolova uz upotrebu ribolovnog plovnog objekta do deset metara LOA, kaže se u saopštenju.

Prihvatljive investicije za podršku su, kako se navodi, opremanje i rekonstrukcija ribolovnog plovnog objekta, zamjena ili generalna opravka pogonskog generatora, nabavka opreme, kao i zamjena ribolovne opreme u cilju prelaska na selektivnije alate.

U saopštenju se kaže da se podrška obezbjeđuje u iznosu do 50 odsto od ukupne vrijednosti ispostavljenih računa, maksimalno do pet hiljada eura po plovilu.

Rok za dostavljanje zahtjeva za sva tri javna poziva 1. novembar. Sve informacije o uslovima i kriterijumima za podršku, kao i obrazac zahtjeva za podršku, objavljeni su  na sajtu MPRR.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code