RIBARIMA PODRŠKA MINISTARSTVA DO 5000, A UZGAJIVAČIMA ŠKOLJKI DO 2000 EURA

RIBARIMA PODRŠKA MINISTARSTVA DO 5000, A UZGAJIVAČIMA ŠKOLJKI DO 2000 EURA

273
0
Podijeli

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom za podršku razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture za 2015. godinu. Maksimalno učešće javnih sredstava iznosi do 50 % od ukupne investicije, maksimalno do 5000 eura.

Pravo na korišćenje podrške pod uslovima utvrđenim ovim Javnim pozivom imaju preduzetnici ili privredna društva koji imaju dozvolu za marikulturu. Podrška poboljšanju konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture odnosi se na kofinansiranje uzgajivača ribe i školjaka za rekonstrukciju uzgajališta, izgradnju ili rekonstrukciju objekata za skladištenje hrane i skladištenje opreme, nabavku opreme za automatizaciju procesa uzgoja ali i za poboljšanje higijene u pogledu bezbjednosti hrane i plasiranja proizvoda uzgoja na tržište.
Ministarstvo je raspislao poziv i za dodjelu podrške za poboljšanje zaštite uzgajališta od predatora za 2015. godinu. Pravo na korišćenje podrške pod uslovima utvrđenim ovim Javnim pozivom imaju preduzetnici ili privredna društva koji imaju dozvolu za marikulturu.
Podrška za poboljšanje zaštite uzgajališta od predatora odnosi se na kofinansiranje uzgajivača školjaka za nabavku zaštitnih mreža za adekvatnu zaštitu uzgajališta školjki. Maksimalno učešće javnih sredstava iznosi do 50 % od ukupne investicije, maksimalno do 2000 eura.
Oba poziva su otvorena 30 dana od dana objavljivanja, a zaintersovani više detalja mogu saznati na zvaničnom sajtu Vlade.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code