Riječani gosti Herceg Novog i Praznika mimoze

Riječani gosti Herceg Novog i Praznika mimoze

1504
1
Podijeli

trg herceg novi mimoza rj 050216Delegaciju Grada Rijeke, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Rijeke, Markom Filipovićem ugostiće ovog vikenda vd predsjednik Opštine Herceg Novi, Dragan Janković i predsjednik Skupštine, Andrija Radman.
Riječ je o uzvratnoj posjeti, imajući u vidu da je delegacija Opštine Herceg Novi nedavno boravila u Rijeci, gdje je prisustvovala čuvenom Riječkom karnevalu.
Gosti stižu u subotu, 20. februara, kada će prisustvovati maskenbalu u Institutu “Dr Simo Milošević”, u okviru 47. Praznika mimoze.
U nedjelju će za njih biti organizovan svečani prijem u Opštini Herceg Novi, a u večernjim satima prisustvovaće spaljivanju karnevala i koncertu Petra Graša.
Delegaciju iz Rijeke čine još predsjednik Zajednice Crnogoraca u Primorsko-goranskoj županiji, Ljubo Radović, zamjenik načelnice riječke Opštine Viškovo, Denis Mladenić, predstavnice Turističke zajednice Grada Rijeke, Ines Boban-Štiglić i Helga Večerinović, predstavnik Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC), Josip Silov, predstavnica hrvatskog udruženja pri Federaciji evropskih karnevalskih gradova, Branka Renko-Silov, zatim članovi Upravnog odbora Udruge karnevalskih grupa grada Rijeke, kao i učesnici Riječkog karnevala 2016, kojem je nedavno prisustvovala delegacija Opštine Herceg Novi.
Na predstojeće događaje u okviru Praznika mimoze očekuje se dolazak predstavnika UNDP, kao i drugih organizacija i kompanija sa kojima Opština Herceg Novi održava dobru saradnju. Između ostalih, pored Gradske muzike Herceg Novi, u programu suđenja i spaljivanja karnevala učestvovaće i Gradska muzika Stolac.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code