Rijeka: Herceg Novi postaje opet član Federacije evropskih karnevalskih gradova

Rijeka: Herceg Novi postaje opet član Federacije evropskih karnevalskih gradova

3704
5
Podijeli

Svojevremeno je Herceg Novi nebrigom izbrisan sa liste evropskih karnevalkih gradova, ali će se vrlo brzo opet naći u toj Federaciji. Iz Rijeke gdje  danas na velikom karnevalu nastupaju  članovi NVO „Maškare“,  sa maskom “Gospodari prstenova” i grupom učenika Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“, stižu lijepe vijesti.

NVO Maškare i Opština Herceg Novi će sljedeće sedmice dobiti aplikaciju za članstvo u F.E.C.C. Time će biti sačinjen i prvi korak u pripremi prvog karnevala u sklopu Prazniak mimoze iduće godine, javljaju nam iz NVO Maškare.

Novljane je primio gradonačelnik  Rijeke Vojko Obersnel sa predstavnicima turističke privrede. Obersnel je tom prilikom kazao da će Opštini Herceg Novi i NVO Maškare pružiti pomoć i podršku u organizaciji karnevala.

Nakon mjesec i po  karnevalskih zabava, koncerata, pjesme i plesa, sportskih, gastronomskih, humanitarnih događanja, Riječki karneval 2017. kulminira danas  na Međunarodnoj karnevalskoj povorci. Riječkim Korzom prodefilovaće  preko 10.400 učesnika  u 110 karnevalskih grupa.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel  se osvrnuo i na ekonsomke aspekte Karnevala:

–  Uz zabavu, veselje i ugodna druženja Riječki karneval donosi i značajnu zaradu, naravno prvenstveno uslužnim djelatnostima. Tako u vikendu Međunarodne povorke ugostiteljski objekti ostvare oko 1,5 milijuna kuna veći promet od uobičajenog u tom periodu, a odlična je i popunjenost smještajnih kapaciteta u Rijeci i okolini. Ukupna zarada Karnevala na riječkom području kreće se oko 10 miliona kuna dok ulaganja oko dva miliona kuna stoga je jasna i gospodarska korist ove manifestacije – naglasio je gradonačelnik Rijeke.

Inače, Riječki karneval u grad je doveo 50 hiljada gostiju. NVO Maškare učestvuju pod rednim brojem 63, od ukupno 115 karnevalskih grupa.

5 Komentari

 1. Divno, bravo dobri ljudi okupljeni pod imenom MASKARE!
  Hgi ugledaj se na njih batali se politickog botovanja oni su iznad toga I postuj takve ljude. ???
  8  1
 2. HGI podi. Tebi se obbrracam hejteriuu:S obzirom da si se posprdno tagovao kao politicka partija nisi vrijedan reagovanja. Dobro procitaj tekst ti je savjet jedini.
  MASKARE NEKA SE GRAD UGLEDA NA VASU VOLJU I TRUD! Cestitke
  6  1

Ostavite komentar

*

code