Ritz-Carlton stiže u Herceg Novi

Ritz-Carlton stiže u Herceg Novi

17
Podijeli

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je predložio Vladi da zaključi Aneks II Ugovora između Vlade Crne Gore i Konzorcijuma koji čine „Northstar“ d.o.o. Podgorica i „Equest Capital Limited“, Jersey, UK, o dugoročnom zakupu zemljišta na Luštici, u Opštini Herceg Novi.

Ugovorom potpisanim 2009. godne i odobrenim u Skupštini Crne Gore konzorcijum, koji se jedini prijavio na tender, zakupio je zemljište gdje će graditi hotel prestižnog brenda Ritz-Carlton.

Picerija i restoran

– Imajući u vidu da ugovorne strane nisu ispunile obaveze iz osnovnog ugovora, radi realizacije investicije, pokrenuta je procedura za zaključenje Anexa II Ugovora. Njime se ne mijenjaju početni uslovi ustanovljeni tenderom, već je izmijenjena dinamika ulaganja. U prvoj fazi, koja traje pet godina, investiranje je 80 miliona eura, umjesto 141 milion, koliko je bilo predviđeno osnovnim ugovorom, s tim da ukupni iznos ostaje obaveza investitrora, kao i ostali uslovi propisani tenderom. Ugovorom je zakupac obavezan da u okviru rizorta prvo izgradi hotel – saopšteno je nakon sjednice.

Savjetom je predsjedavao premijer, Duško Marković.
Podsjetimo da su Vlada i crnogorsko-britanski konzorcijum podgorički „Northstar“ i britanski „ Equest Capital Limited “ potpisali 2009. godine ugovor o dugoročnom zakupu državnog zemljišta na Luštici. Potpisivanjem protokola o pravosnažnosti ugovora, u avgustu 2013.godine, kada je praktično istovremeno potpisan i prvi aneks tog dokumenta, počela je njegova primjena.

Zakupljeno je 520.000 kvadrata zemljišta, za gradnju turističkog kompleksa visoke kategorije, uz minimalni iznos investicije od 210 miliona eura. Investitor se obavezao da će izgraditi hotel visoke kategorije i 29 luksuznih vila sa pratećim ugostiteljskim i trgovinskim prostorima, na 70.000 kvadrata korisne površine. Inače, Ritz-Carlton je kompanija koja u vlasništvu ima 87 luksuznih hotela u 29 zemalja svijeta. Osnovana je 1983.godine.

17 Komentari

 1. Milo Ritz!

  Koji li ce to turisti dolaziti kod nas blago nama.. u tolikom broju ..u sve ove porte …eee… a koja nemastina ovdje..
  ma sto niko ne investira i izgradi hotel u centru naseg grada… jedan Ritz Carlton u Novi ..dje je Boka bila… e to bi nas usrecilo ….a ne tamo negdje na vrh brda u maginje…

  1
  1
 2. Ha, ha, … Ritz-Carlton na Lusticu, Meriot u Mojdez a Hilton bi mogao na Uble!!!
  Samo da nam i ovo malo sto nam je ostalo ne odnesu u PG!

  18
  6

Ostavite komentar

*

code