RODITELJI SPREMAJU PETICIJU ZBOG LOŠIH USLOVA ŠKOLE U IGALU

RODITELJI SPREMAJU PETICIJU ZBOG LOŠIH USLOVA ŠKOLE U IGALU

181
0
Podijeli

Roditelji učenika područnog odjeljenja OŠ “Dašo Pavičić” u Igalu ne odustaju od peticije zbog veoma loših uslova rada u prostorijama ove improvizovane škole.

Peticijom će tražiti izgradnju nove škole, što je odavno bilo planiranao u izbornim programima partija na vlasti u Herceg Novom.
To je jedina opcija, kaže za Radio Jadran, predstavnica roditelja Milica Kovačević. Velika vlaga koja se osjeća na svakom koraku, ispucali zidovi, malter koji otpada, ponajviše u fiskulturnoj sali koja je najgrđa za boravak, slabo grijanje prostorija – samo su neki od nevolja koji prate nastavu.
Bilo kakvo uređenje i skoro sve što se uradi u školi, inicijativa je roditelja djece, uz pomoć škole. Zbog svega toga Kovačevićka ističe da im je jedino rješenje izgradnja škole u Igalu, jer prelazak đaka u matičnu na Toploj nije moguće, zbog neodostatka prostora.
“Peticije ćemo pokrenuti početkom drugog polugodišta. Uputićemo je na adresu opštine i države, jer ne mogu roditelji sagraditi novu školu. Mišljenja smo da u ovom trenutku nemamo alternative i to je jedino što nam preostaje”.
Za ovo područno odjeljenje u posljednje 2 godine uloženo je jedva 2.000 eura. Roditelji mališana od I do IV razreda koji u neadekvatnim učionicama provode i po nekoliko sati, s pravom su ogorčeni. Stalno pozivaju odgovorne u školi da reaguju. Sve se može iskomlikovati i privatizacijom Instituta Igalo. Jer, onda će ostati i bez onoga što sada imaju.
Direktor škole, Nikola Stojanović nedavno je u razgovoru za naš radio kazao da uslovi u Igalu nisu idealni, ali da su znatno poboljšani. Nada se i da bi predstavnici kompanije “Azmont investments” koja renovira djelove škole na Toploj mogli i ovdje napraviti donaciju za opremanje prostorija.
Inače, učenici ovog područnog odjeljenja u petak će upriličiti priredbu povodom novogodišnjih praznika u prostorijama škole, a program počinje u 9.15 minuta. Nakon priredbe biće organizovana prodajna izložba radova koje su djeca osmislila zajedno sa učiteljicama. Prikupljeni novac odvajaće se za renoviranje fiskulturne sale.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code