RODITELJIMA MANJI TROŠAK: OPŠTINA HERCEG NOVI KUPIĆE UDŽBENIKE ZA 387 ĐAKA-PRVAKA

RODITELJIMA MANJI TROŠAK: OPŠTINA HERCEG NOVI KUPIĆE UDŽBENIKE ZA 387 ĐAKA-PRVAKA

91
0
Podijeli

Opština Herceg-Novi će ove godine finansirati komplete udžbenika za hercegnovske đake-prvake.

O tome su predsjednik opštine Dragan Janković i predsjednik Skupštine opštine Andrija Radman informisali direktore četiri hercegnovske osnovne škole, Jarmilu Radović, Željka Bojovića, Đorđija Radovića i Nikolu Stojanovića.
Ove godine je upisano 387 prvaka. U Školu „Dašo Pavičić” 180, „Milan Vuković” 85, „Orjenski bataljon” 79 i u Školu „Ilija Kišić” 43 mališana.
Opština Herceg-Novi je prva u Crnoj Gori odlučila da na ovaj način pomogne roditeljima i đacima koji tek stupaju na put sticanja znanja i obrazovanja.
– Nismo mogli ništa konkretnije da uradimo na poboljšanju uslova rada u školama. Kao odgovorna lokalna samouprava zato smo se opredjelili da obezbjedimo komplete udžbenika đacima-prvacima, rekao je predsjednik Skupštine opštine, Andrija Radman. Za ovu akciju dobijena je saglasnost ministra prosvjete, a u saradnji sa Zavodom za udžbenike dogovoreno je da kompleti budu podjeljeni prvog dana školske godine.
Veoma je važno da o tome budu obavješteni roditelji da ne bi bilo strahovanja, da li će moći da nabave udžbenike s obzirom da ih neće biti u knjižarama. Cijelu ovu aktivnost će koordinirati direktori škola koji će narednih dana stupiti u kontakt sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i dogovorti se o dostavi knjiga.
– Ovo je fantastičan potez koji pozdravljamo i koji će ostaviti pozitivan trag na javnost i na roditelje prije svega – pohvalio je akciju direktor Škole u Zelenici, Đorđije Radović.
Na sastanku je dogovoreno da škole definišu prioritetne potrebe za koje im je neophodna pomoć lokalne zajednice i dostave ih opštinskoj upravi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code