ROĐENDANSKA ŽURKA U DJEČJEM DOMU U BIJELOJ

ROĐENDANSKA ŽURKA U DJEČJEM DOMU U BIJELOJ

187
0
Podijeli

izbor dj dom mlados2tU Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj dugogodišnja je praksa da se jednom mjesečno organizuje velika zajednička proslava rođendana djece rođenih u istom mjesecu.
Tako je proteklog vikenda uz pomoć NVO Izbor, tridesetoro slavljenika dobilo svoje torte, a ostatak djece razne kolače.
NVO Izbor sprovodi humanitarnu akciju “Ispuni želju” u okviru koje su ovog puta odlučili da obraduju štićenike Doma u Bijeloj. “Atmosfera je bila fantastična i djeca su bila više nego uzbuđena”, kazala je našem radiju zamjenica direktora Doma, Slavica Ilić. – To je bio događaj koji je djecu zaista obradovao i iznenadio. Torte su obično dolazile iz naše centralne kuhinje, međutim ovog puta je to bilo nešto mnogo ljepše i drugačije. Sve je to naravno uticalo da se slavlje pretvori u veliku rođendansku žurku.
Ilićka dodaje da je ovoga puta bilo interesantno to što su svi slavljenici dobili po svoju malu tortu, što je djeci mnogo značilo.
“Teško je riječima opisati svu radost i uzbuđenje kod djece, to je, ipak, trebalo vidjeti, pogotovo kad su se svi zamazali tortama”.
izbor dj dom mlados3tVrata Dječijeg doma i dalje su otvorena za sve ljude dobre volje koji žele da pomognu, bilo da je riječ o obući, odjeći, knjigama ili svemu onom što je djeci neophodno kad je riječ o materijalnom.
Iz NVO Izbor, kažu da se neće se zaustaviti na ovoj akciji. Ovog četvrtka planiraju da ispune želju petočlanoj porodici J.G. te da obraduju Đurđinu (16), Miloša (14) ,Uroša (12), Miroslavu (10) i Nikolu (8). Đurđina je poželjela malo više životnog prostora, jer porodica živi u 20 m2, Miloš i Miroslava telefon, Uroš lakši posao za mamu, a Nikola bicikl. Svima im je potrebna garderoba i obuća, kao i hrana. Iz Izbora su im već jedan telefon poklonili, tako da ukoliko neko ima jedan viška, ili dječji bicikl koji ne koristi dobro bi bilo da ih dostave u prostorije Izbora. ( Njegoševa 56, preko puta parka Boke, kuća Zambelića)
Inače, na insistiranje Novljana akcija prikupljanja hrane obuće i odjeće biće organizovana u subotu u marketu Roda u centru grada.izbor dj dom mlados4t

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code