„Rudnik“ se i dalje urušava, Opština bi da otkupi zgradu, ako hoće...

„Rudnik“ se i dalje urušava, Opština bi da otkupi zgradu, ako hoće vlasnici

2192
5
Podijeli

Nekadašnji hotel “Rudnik” toliko je dotrajao da je počeo da se urušava. Jedan betnoski blok se otkačio i visi samo na armaturnoj žici. Iako je to sa južne strane, te nije u neposrednoj blizini stepeništa kojim se svakodnevno prolazi, ipak, izaziva opasnost, jer može da povuče i ostatak ruševne zgrade.

rudnik rusevinaU Komunalnoj policiji Opštine Herceg Novi su nakon naše intervencije obišli ruinu starog Rudnika i  izdali nalog izvršnoj službi da ukloni betonski zid koji visi na armaturnoj mreži.

Picerija i restoran

Biviši hotel ima desetak vlasnika i dugo godina je zjapio u centru grada, dok Opština nije zbog rizika po prolaznike i vozače uklonila dio hotela iznad glavne ulice. Međutim, ostatak, donji sprat i prizemlje se urušavaju i nikako nije rješenje da zgrada u takvom stanju krasi srce grada.

Nadležni u lokalnoj samoupravi potvrdili su nam da postoji ideja da Opština Herceg Novi otkupi nekadašnji hotel “Rudnik”.

– Ideja o kupovini zgrade bivšeg hotela “Rudnik” nije nova i ona u lokalnoj upravi i dalje postoji. Međutim, do sada nije bilo dogovora vlasnika u vezi sa budućnosti ovog objekta, te se nisu mogle planirati aktivnosti. Ukoliko se vlasnici usaglase i odluče na prodaju, lokalna uprava će napraviti pažljivu analizu mogućih koristi i finansijskih mogućnosti, ali to je nešto o čemu je nezahvalno govoriti do rješavanja vlasničkih pitanja – kazali su nam iz Opštine.

Podsjećamo, sprat “Rudnika”, do nivoa puta, srušen je krajem 2014. godine, a nakon toga je uređen plato odakle se pruža lijepi vidik na ulaz u Boku.

5 Komentari

 1. Ne glupirajte se, vec srušite objekat, sanirajte potporni zid puta i naplatite troskve rušenja svoj desetorici vlasnika proporcionalno njihovom udjelu u vlasnistvu.
  0  0
 2. I treba opstina ne da kupi nego da konfiskuje ….ko ih sisa kad se ne mogu dog, treba neko da pogine cekajuci ….konfiskacija !!!! Cao zdravo
  0  0
 3. OPSTINA NEMA FINANSIJSKIH SREDSTAVA DA PLATI ADEKVATNU CIJENU, ALI KUPI CE JE DUSKO KRUSO, PA CE TU BITI ULAZ ZA PODZEMNI TUNEL DO SKVERA I DALJE DO ROSA!!!
  0  0

Ostavite komentar

*

code