Rukovodstvo Herceg Novog obišlo Kumbor i Đenoviće: Boljom koordinacijom službi do otklanjanja...

Rukovodstvo Herceg Novog obišlo Kumbor i Đenoviće: Boljom koordinacijom službi do otklanjanja problema građana

20
Podijeli

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević obišli su juče sa saradnicima Kumbor i Đenoviće, gdje su sa građanima razgovarali o aktuelnim problemima, ali i o mogućnostima poboljšanja turističkih potencijala tih mjesnih zajednica.

Iskazana je i zabrinutost zbog gradnje više objekata iznad magistrale, a ukazano je i na potencijalni problem priključenja tih objekata na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Kumborani su ukazali na probleme na nekoliko lokacija sa začepljenim odvodima za površinske vode, što tokom kišnih perioda, ali i ljeti, uzrokuje velike probleme za turiste i mještane. Dogovoreno je da se pomunti problemi riješe izgradnjom sekundarne kanalizacione mreže, od hotela Ksanadu do lokala Ammaro.

Picerija i restoran

Takođe, na više lokacija su konstatovana začepljenja kanala uz puteve, kao i obrasla, neodržavana vegetacija sa privatnih imanja koja dodatno doprinosi tom problemu, a na pojedinim mjestima može ometati i saobraćaj. Sa mještanima su razgovarali i o mogućnosti pravljenja dodatnih parking prostora na opštinskom zemljištu, a evidentiran je i problem nelegalno priključenih septičkih jama na kanale za odvod površinskih voda, što umnogome poružnjuje sliku Kumbora ljeti.

Katić i saradnici obišli su i crkvu Svetog Vasilija Ostroškog, gdje su mještani ukazali na potrebnu pomoć oko sanacije međe – potpornog zida i izgradnje kapele, za šta će Opština Herceg Novi dati podršku. Kumborani su ukazali i na mogućnost turističke promocije, s obzirom na floru i prirodne potencijale tog mjesta.
Opštinsko rukvodstvo je posjetilo i mještane Đenovića, hram Svetog Spiridona čudotvorca, kao i mjesto na kom se radi rekonstrukcija kapele, a koju je Opština Herceg Novi finansijski pomogla. Iz MZ Đenovići je ukazano da je u planu sanacija krova na Domu kulture, ali i na problem dislociranja napuštene trafostanice.

Primarna kanalizaciona mreža u Đenovićima biće gotova do kraja ove kalendarske godine, pa bi priobalni put sa parapetima bio stavljen u funkciju do naredne turističke sezone, poručilo je opštinsko rukovodstvo tokom posjete.

Predstavnici Mjesne zajednice i rukovodstvo Opštine složili su se da bi na opštinskoj parceli koja je sada neiskorištena, trebalo u narednom periodu napraviti igralište sa dva koša, spravama za fizičku vježbu, ali i da jedan dio ostane kao zelena površina.

Tokom obilaska je dogovorena dalja koordinacija Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport, Sekretarijata za komunalne poslove i ekologiju, Komunalno stambenog preduzeća i Službe komunalne policije na evidentiranju problema i rješavanju istih.

20 Komentari

 1. sekundarna kanalizacija ne treba samo pored amara, nego i uz crkveni put do olimpije i kroz sve ulicice ako mislite da ovaj projekat kanalizacije ima ikakvu funkciju a prvenstveno do sezone treba da se prikopcaju sva domacinstva pored kojih prolazi glavna cijev da se bar nesto uradi do ljetnje sezone.

  13
  4
 2. Da li se planira sredit skretanje kod Tore za Djenovice i i Kumbor posto je katastrofalno, taj cijeli dio ili ocekuju da ce im to portasi zavrsit.

  12
  1
 3. Nemojte Mitra zaobici kad budete u MZ Baosici. Za naggradu vodi ce vas o trosku MZ u Tiranu,jer poslije Sarajeva i Istanbula na redu je Tirana.

  22
  3
 4. Kapela je naša slika i prilika,nije mjesna,nego je crkvena,jer tako odgovara partiji.Eto što ćemo,srećom samo jednom umiremo,pa nije ni važno.Važni su naši ideali i lično duhovno zadovoljstvo.Jedan:nula za njih.

  15
  47
 5. Eeee kakvi ste ….! Bili ste u Kumbor i niste obisli mjesto sa nasim vrijednim predsjednikom mjesne zajednice samo jer je druge politicke opcije.
  A vise je uradio za Kumbor, nego sto ce te vi i ti vasi poslusnici iz Kumbora ikad uraditi.
  Sram vas bilo! Govorili ste da ste protiv podjela a djelite ljude umjesto da kao rukovodstvo opstine prigrlite svakog ko hoce i zna kako se radi za mjesto !!!!

  33
  30
  • Mozda predsjednik mjesne zajednice nije htio da dodje zajedno sa predstavnicima opstine ???
   Vidite da je bilo dosta mijestana znaci znalo se da dolazi gradonacelnik.
   Ruku na srce Crnogorcevic se trudi da uredi mijesto i momak je stvarno vrijedan ali mislim da mu veliki problem pravi to sto oko sebe ima hijene iz partije.
   On je predsjednik svih mjestana iako ga je partija tu postavila momak se pokazao da je vrijedan ali trebao je da prisustvuje sastanku a sam sastanak je trebalo prvo ogranizovati u prostorijama mijesne zajednice pa nakon toga da se obidje teren.

   12
   4
 6. Nisu obilazili sa mjesnim zajednicama nego sa svojim politickim vojnicima. Mjesne zajednice nisu ni znale da dolaze.
  Sve nam je tako, samo foliranje!!!!

  29
  18
 7. Opština pomaže crkvi koja ima preko 30 milona eur prihoda ???Grade dva hotela u Budvi!!!
  Probleme septićkih jama u Kumboru,Denovićima,Baošićima itd ,znamo,ne treba ih nabrajati,nije ništa novo. Sagradite sekundarni kolektor od Xanadu do Amara i svaka čast,to pozdravljam ja i svako normalan. Ali takođe ovo ne treba da rade delegacije političara,nego strućnjaci iz tih oblasti.

  28
  47
 8. Ko stoji iza izgradnje kapele u Đenoviću MZ ili Crkveni odbor? Da li su građani MZ Đenović učestvovali u debati oko izgradnje kapele, jer na mjestu gdje se sada gradi nikada nije bila kapela. Svuda u svijetu kapele se grade u sklopu groblja, a ovako će opet morati da se saobraćaj na “magistrali” zaustavlja da bi prošla pogrebna povorka. Pored groblja u Đenoviću mogla je da se projektuje kapela gabarita kao ova koja se gradi pored crkve. Pošto su mi poznati “Idejni tvorci” ovog građevinskog poduhvata, ne bi me čudilo da su predložili da se gradi na placu pored Doma kulture. Čudi me da je Crkveni odbor pristao na ovakvo rešenje.

  17
  47

Ostavite komentar

*

code