RUSI I SLOVACI DOMINANTNI NA SVJETSKOM NOVINARSKOM PRVENSTVU U TENISU U NOVOM

RUSI I SLOVACI DOMINANTNI NA SVJETSKOM NOVINARSKOM PRVENSTVU U TENISU U NOVOM

166
0
Podijeli

Nakon što je u finalnom meču savladao Rusa Kirila Samigulina, slovački novinar Marjan Zima odbranio je titulu šampiona u open kategoriji na 38. Svjetskom prvenstvu u tenisu za novinare.

Zima je dobio Samigulina 2:0, po setovima 7:6 i 7:5. Do pobjede je došao nakon tri sata i deset minuta igre.
Crnogorsko-srpski miks Olivera Doklestić i Čeda Šoškić nije uspio da osvji trofej u konkurenciji mješovitih parova. Oni su u finalnom meču poraženi od ruskog dubla, Aleksandra Balašova i Leonid Smeljanski 2:0 (6:2 i 6:4).
U pojedinačnoj konkurenciji, u kategoriji preko 45 godina, titulu je osvojio Italijan Andrea Galer. Do trofeja došao je pobijedom protiv Slovenca Bojana Glaviča 2:0 (6:2 i 6:3).
Rus Vadim Ris bio je najbolji u konkurenciji tenisera preko 55 godina, a u finalnom meču bio je bolji od Mađara Zoltana Fehera 2:0 (6:1i 6:3), dok je preko 65 godina najbolji bio Slovak Silvester Sikora. U finalu savladao je branioca titule Roberta Skađantea iz Italije.
U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Ruskinja Svetlana Lapšina, poslije pobjede nad Lorom Furbaher iz Austrije 2:0 (6:0 i 6:2).
Slovačko-italijanska kombinacija Marjan Zima – Andrea Galer bila je bolja od Maksima Davidova i Jurija Gurova iz Rusije u finalu dublova do 50 godina 2:0 (6:3 i 6:2).
U kategoriji od 50 do 65 godina trijumfovao je dubl Zoltan Karpati (Slovačka) i Knut Mihael Mejsel (Njemačka). U finalu savladali su italijansko-austrijski dubl Roberto Skađante i Rudolf Goseringer 2:0 (5:7, 6:1 i 10:7).
Mađarski dubl Zoltan Feher i Tamaš Nađivani savladao je u finalu ruski dvojac Vladimira Serebrijanija i Alekseja Davidjuka 2:1 (6:1, 1:6 i 10:0), dok su u ženskom dublu Ljudmila Erastova i Svetlana Lapšina pobijedile Austrijanke Loru Furbaher i Brigitu Riger 2:0 (6:4 i 6:2).
Pobjednik konsolejšen turnira bio je Novljanin Aleksandar Rajović nakon pobjede u finalu nad Dušanom Vujovićem, novinarom RTV Budva 9:5.

Picerija i restoran

U okviru 38. Svjetskog prvenstva u Herceg Novom održano je i nezvanično Prvenstvo Crne Gore u tenisu za novinare, na kojem je trijumfovao Dušan Vujović, srebro je pripalo Todoru Brajkoviću iz Dana, dok se bronzom okitio Dragan Drobnjak.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code