S MALO VJETRA IZ BARIJA STARTOVALA „TERRA DA MARE“ 2014

S MALO VJETRA IZ BARIJA STARTOVALA „TERRA DA MARE“ 2014

236
0
Podijeli

– U Bariju je počeo sunčan i lijep dan, no, nažalost malo je vjetra, nema ga dovoljno, pa ćemo jedriti sporije. Iza 17 h očekujemo i kišu sa južnim vjetrom široko – Ovo je bio je kratak raport iz Barija za Radio Jadran, nešto iza 13 sati, pred sami start regate „Terra da mare”, jednog od članova posade Jedriličarskog kluba “Jugole Grakalić”, Uroša Zlokovića.

Nije imao vremena za detaljnu priču. Naši takmičari se nadaju da će “plovni put” preko Jadrana dobro proći i da će se što prije vratiti svojoj Boki i Novom.
Iz Barija je ka Boki krenulo 46 jedrilica, ali tačan broj tj. startnu listu u hercegnovskoj luci očekuju sjutra.
Prekojadranska regata Bari – Herceg Novi, 2014 „EST 105″ “Terra da mare”, u organizaciji JK „Jugole Grakalić” Herceg Novi, JK „Jovo Dabović” Baošić i „CUS” Bari trajaće do 2. maja.
Koktel dobrodošlice za učensike devete regate biće priređen sjutra u 18:30h.
Kako nam je kazao član UO regate i predsjednik Jedriličarskog kluba “Jugole Grakalić” iz Herceg Novog, Predrag Vučković, maksimalan broj krstaša je 50 koje hercegnovska luka može da primi. Ona spremno dočekuje jedriličare, budući da se regata tradicionalno smatra početkom nautičke sezone u Herceg Novom.
Start regate „Trofej Herceg Novog” je 2. maja u 11:00 h na ruti Herceg Novi – Tivat – Baošići – Herceg Novi. Ceremonija zatvaranja regate i dodjela nagrada je istog dana u 20 h na bazenu “Jadran” na Škveru.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code