Sa 3,7 miliona eura namireno 20 odsto potraživanja povjerilaca trećeg reda Brodogradilišta

Sa 3,7 miliona eura namireno 20 odsto potraživanja povjerilaca trećeg reda Brodogradilišta

4
Podijeli

Stečajni sudija, Blažo Jovanić, odobrio je predlog stečajnog upravnika Jadranskog brodogradilišta Bijela, Žarka Ostojića, da se sa 3,7 miliona eura namiri 20 odsto potraživanja povjerilaca trećeg reda.

Time su potraživanja tih povjerilaca namirena do 67,29 odsto, dok su potraživanja povjerilaca prvog i drugog reda u potpunosti namirena, navodi se u obrazloženju odluke  Privrednog suda, piše Pobjeda.

Picerija i restoran

U treći isplatni red, među 155 povjerilaca, ušla su potraživanja Ministarstva finansija od 426,3 hiljade eura, Crnogorske komercijalne banke (CKB) od 185 hiljada, Lovćen osiguranja od 51,2 hiljade, Elektroprivrede (EPCG) od 20 hiljada, Pomorskog saobraćaja od 7,6 hiljada i Crnogorskog Telekoma od pet hiljada eura.

Prema nacrtu Ostojića, na bruto zarade biće potrošeno 752,7 hiljada eura, na advokatske usluge, troškove obezbjeđenja i neto naknada saradnika 193,1 hiljadu, a za nabavku materijala 245,2 hiljade eura.

Za rad stečajnog upravnika od jula prošle do juna ove godine biće plaćeno 13,8 hiljada eura. Biće uvrštena i naknadno utvrđena potraživanja povjerilaca prvog isplatnog reda, pa će 62,6 hiljada eura biti isplaćeno na zarade.

Preostali iznos od 563,3 hiljade eura biće rezervisan na računu, dok se ne steknu uslovi za novu diobu, a kako se navodi u odluci, radi obezbjeđenja nužnog nastavka djelatnosti i obezbjeđenja osporenih potraživanja za koje su u toku parnični postupci.

Sredstva za diobu prikupljena su od nastavka djelatnosti, prihoda od prodaje imovine, refundacije bolovanja, prodaje reciklažnih sirovina, dok je od prve diobe na računu preostalo 345,4 hiljade eura.

Stečaj u Brodogradilištu otvoren je prije dvije godine na prijedlog Poreske uprave zbog duga od šest miliona eura.

 

4 Komentari

 1. Pa jesam li ja glasao za te koji su doveli te koji su unistili brodogradiliste?Sve su to samo pioni ovih iz Pg koji su samo obavljali posao za njih I normalno se omastili malo…Ali nisu ni oni krivi nego glupi narod koji IH glasa a oni unistavaju jednu po jednu firmu ,vazda Im malo bilo…

  39
  • Realno koliko je porodica i generacija hranilo I koliko djece odskolovalo I realno jos bi da ne dodjose ovi mladi dzemperasi sto 30 godina sto god takose mora da se osusi I propadne…Ali realni ovaj narod poput tebe nije bolje ni zasluzio

   69
   2
   • prijatelju moj ,,COMI,, ja sam radio u Bijelu 15 godina i vrlo dobro znam sto je tamo bilo od 1982 do 1995.Leglo pljacke korupcije privatnih poslova unutar JBB obogatile su se 10 familija koji nisu lopatu imali a 600 radnika u kancelarije hladi ,,m**a,, .Bilo je vise zena nego u Jadran Perast.Zao mi je postenih radnika i kooperanata koji su zdravlje i zivot ostavili u onoj lazi o ,,RADNICKOM SAMOUPRAVLJANJU,, prevedeno na seljacki komunistickom socijalnom ekonomijom i KUMROVSCKIM l****** kadrom

    89
    2

Ostavite komentar

*

code