SA GOMILE UKLONJENE METALNE GARAŽE, A KADA ĆE BITI SANIRAN PUT I...

SA GOMILE UKLONJENE METALNE GARAŽE, A KADA ĆE BITI SANIRAN PUT I REGULISANA KANALIZACIJA?

280
0
Podijeli

Na Gomili u Igalu više nema metalnih konstrukcija, koje su skoro dvije decenije ružile izgled naselja, ali i bile parking u hladovini za stanare tri „zelene” zgrade.

Po nalogu komunalne policije, a na zahtjev 17 vlasnika stanova, uklonjene su improvizovane nadstrešnice za automobile, podignute bez odobrenja, na javnoj površini.
Izrezane metalne šipke i limene table od kojih su napravljene nadstrešnice prenijete su na deponiju. U Komunalnoj policiji kažu da je ovaj posao trebalo obaviti mnogo ranije i bez prijava građana, jer su ovi improvizovani privremeni objekti ružili cijelo naselje. Nadstrešnice su napravljene udruženim snagama „preduzimljivih” pojedinaca iz istih tih zgrada i uglavnom se znalo čija je koja i rijetko su se dešavale uzurpacije.
Neki „zakupci” su platili jednom ili dva puta za parking i pravljenje podloge ili nadstrešnice onim stanarima koji su se nametnuli kao „glavni”.
Ako se zanemare ta „komšijska posla”, činjenica je da taj dio Gomile sada ljepše izgleda. Međutim, glavna dva problema ostaju. Prvi je razrovani prometan i veoma opasan, uski, betonski put, pored naselja,koji je godinama „mrtvo slovo” u opštinskom budžetu, Drugi je obližnje izvorište fekalija, koje se slivaju iz naselja iznad zelenih zgrada i Drenovika i koje, pogotovo u večernjim ljetnjim satima šire nesnosan smrad.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code