SA “HOLIDAY WORLD 2014” U PRAGU

SA “HOLIDAY WORLD 2014” U PRAGU

0
Podijeli

Na 23. Međunarodnom sajmu turizma “Holiday World 2014”, koji će još sjutra biti otvoren u Pragu, na zajedničkom štandu, pored Turističke organizacije Herceg Novi predstavile su se i lokalne turističke organizacije Budve, Tivta, Kotora, Bara, Ulcinja, Cetinja, kao i HG Budvanska rivijera, Budva rooms & apartments, HTP Ulcinjska rivijera i turistička agencija MTI.

Na sajmu su potpisani i ugovori za predstojeću turističku sezonu, a predviđanja su da će broj turista sa tog tržišta biti veći u odnosu na prethodnu godinu.
U Pragu se predstavilo 300 izlagača iz 50 zemalja. Na štandu TO Herceg Novi ponuđen je raznovrstan materijal o kompletnoj ponudi naše rivijere u 2014. godini. Najveće interesovanje turisti su pokazali za privatni i hotelski smještaj u primorskim opštinama, kao i za cijene koje su predviđene za predstojeću turističku sezonu – saopštavaju iz hercegnovske Turističke organizacije.
Kako kažu, interesovanje su pokazale i brojne turističke agencije i turoperatori sa željom da ostvare saradnju sa predstavnicima iz Crne Gore. Zavisno od interesovanja, posjetioci mogu dobiti informacije o prirodnim ljepotama, kulturino istorijskom nasljeđu, aktivnostima kojim se mogu baviti tokom svog boravka u gradu, manifestacijama i ostalom.
Takođe, drugog dana sajma, održana je press konferencija na kojoj je prisustvovalo 15 novinara štampanih medija: Travel Trade Gazette, World Trend, ISpigl, New Europe, The Economist, Gastro Report, Travel Proxy, Ceska komisija za UNESCO, Dorian Press, URFART, Will Shows, CTP, Železnicar, Lidove novini i Kamera po Cesku.
Nakon press-a gosti su imali priliku da degustiraju crnogorsko vino i rakiju, kao i tradicionalnu crnogorsku hranu.

Picerija i restoran

HOTEL “ALEKSANDAR”, DOBITNIK PRIZNANJA ČEŠKOG TOUROPERATORA “VITKOVICE TOURS “

Na Sajmu turizma u Pragu, Hotelska grupa “Budvanska rivijera”, odnosno hotel “Aleksandar”, dobitnik je priznanja češkog touroperatora “Vitkovice tours” za prvoklasne usluge pružene u sezoni 2013. Hotel “Aleksandar” je jedini hotel iz Crne Gore koji je na ovom sajmu odnio neku od nagrada.
Ona je rezultat procjene gostiju koji su posredstvom ovog turoperatora boravili u hotelu “Aleksandar”. Priznaje dolazi od renomiranog touroperatora Istočne Evrope koji je stalno prisutan na turističkom tržištu već 25 godina. U hotelu “Aleksandar”, u kojem je u sezoni 2013. realizovano oko 100.000 noćenja, tokom prethodne dvije godine proširena je ponuda, adaptiran je restoran, dvije kongresne sale, bazen, dječija igraonica i mini wellnesi u tom dijelu je dostignut nivo kvaliteta usluge hotela visoke kategorije. Za kraj turističke sezone planirana je završna adaptacija hotela koja bi obuhvatila smještajni dio.
Gosti sa tržišta Češke u Budvi sve su brojniji. Noviteti u ponudi odnose se na hotele Slovenska plaža i Castellastva, koji ove godine obilježavaju jubilej 30, odnosno 40 godina od otvaranja. Hotelska grupa “Budvanska rivijera” posljednjih godina nastoji i uspjeva da poboljša kvalitet usluga. Za predstojeću turističku sezonu planiran je i završetak adaptacije hotela Castellastva, koji će biti jedan od najboljih hotela u sastavu “Budvanske rivijere”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code