SA TURCIMA RASKINUT UGOVOR ZA KOLEKTOR, A KO ODLUKU OPŠTINE HERCEG NOVI...

SA TURCIMA RASKINUT UGOVOR ZA KOLEKTOR, A KO ODLUKU OPŠTINE HERCEG NOVI MOŽE DA OSPORI?

102
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Od 14. maja, kako su i najavili iz lokalne vlasti u Novom, Vodacoma i Dahlema, raskinut je ugovor sa turskom kompanijom Ćeltikćoglu o gradnji vodovodne i kanalizacione mreže, vrijedne 18,5 miliona eura.

Međutim, konačan stav o tome da li neko takvu odluku može da ospori, znaće se sjutra – potvrdio je za Radio Jadran, predsjednik opštine, Nikola Gojković. Sjutra će biti poznato i ko će u narednim danima raditi na konzervaciji i zatvarnju gradilišta kolektora.
Najdalje do 10. juna sve mora biti završeno i obala pripremljena za sezonu. Ljetnja pauza biće iskorišćena za pripremu nastavka projekta od jeseni – kazao je Gojković.
Na pitanje kako komentariše saopštenje kompanije Ćeltikćoglu, u kome krive opštinu kao investitora za nezavršeni posao, jer nijesu riješeni imovinsko pravni odnosi i obezbjeđene finansije, Gojković kaže da “svako ima pravo da se brani.”
– Njima su svi krivi i opština i Vodacom i Dahlema i KFW banka, svi, samo ne oni koji nigdje ne vide svoju krivicu. To pokazuje da ne sagledavaju situaciju u pravom smjeru.
Po Gojkoviću sve je urađeno po protokolu i zakonu, kad je riječ o raskidu ugvora. Prije toga su pokušali da kroz nekoliko sastanaka i razgovora, učine sve da ne dođe do takvog ishoda, ali sve je bilo bezuspješno.
– I protekle sedmice je bilo razgovora sa njima, ali nismo ih priveli kraju onako kako smo očekivali. Posljednjih 3 ili 4 mjeseca ništa nije ni rađeno na terenu i sami možete da vidite kako izgleda grad – ističe Gojković i dodaje: “Mi smo sredstva obezbjedili, kao i sve druge uslove za rad – izričit je Gojković.
Nezvanične informacije koje su se mogle čuti protekle sedmice da ni u Vladi Crne Gore nisu saglasni sa raskidom ugovora, Gojković nije htio da komentariše.
– Ništa ne želim da prejudiciram, sve će biti izdefinisano sjutra, a za danas nema ugovorenih sastanaka sa predstavnicima iz Ćeltikćoglu-a. No, dug je dan, sve je moguće – kazao je Gojković.
Podsjećamo da je u zajedničkom saopštenju opštine, Dahlema, Vodacoma, povodom raskida ugovora rečeno da je takvoj odluci prethodilo pomno razmatranje svih opcija koje proizilaze iz ugovora, te da je nakon sagledavanja situacije na realizaciji ugovora, a prije svega uzimajući u obzir konstantno neispunjavanje ugovorenih obaveza izvođača, Opština Herceg Novi u najboljem interesu građana, projekta i predstojeće turističke sezone, odlučila da raskine ugovor.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code